23948sdkhjf

Usikkerhed om driften: Nordjysk køkkenfirma taber millioner

I årtier har et aalborgensisk køkkenfirma været kendt for at levere inventar af ypperste kvalitet og design. Men efter et rekordstort underskud i 2020 kæmper virksomheden i øjeblikket for sin overlevelse.

Af det nyligt offentliggjorte regnskab for køkkenproducenten Boform A/S fremgår det, at virksomheden i 2020 havde et rekordstort underskud på 8,5 mio. kr. Det efterlader virksomheden med en negativ egenkapital på næsten syv mio. kr.

I forvejen havde 2019 med et underskud på knap 1,2 mio. kr. slidt på egenkapitalen.

Boform oplyser ikke omsætningstal, men bruttofortjeneste, der er omsætning fratrukket direkte omkostninger såsom råvarer. Også den er faldet. Wood-Supply har forsøgt at få en kommentar fra direktør Ulrik Johannsen, men det har ikke været muligt.

Usikkerhed om driften

Situationen er så kritisk, at der er usikkerhed om Boforms fortsatte drift. Køkkenfirmaet har imidlertid fået tilsagn om finansiering fra sine ejere. Det betyder, at de planlagte aktiviteter for det kommende år kan gennemføres.

Årsregnskabet er således aflagt under forudsætning om fortsat drift.

Ifølge regnskabet blev der i 2020 udbetalt godt 11,8 millioner kroner i løn mod 7,7 millioner kroner året før - selvom antallet af beskæftigede stort set var det samme. Det har heller ikke været muligt at få en kommentar til dette.

Ikke første gang

Det er i øvrigt ikke første gang, at Boform er presset på økonomien og må hente ny kapital udefra. Nordjyske kunne således i september 2019 oplyse, at nye medejere af virksomheden skød frisk kapital ind i virksomheden, der de tre foregående år samlet havde tabt godt fire millioner kroner.

Den daglige ledelse i Boform udgøres af Ulrik Johannsen. Ejerskabet af virksomheden er fordelt mellem HEBO Danmark Holding ApS - der er ejet af Bonnik Nicolajsen Hansen - og Friis Group, der holder til i Kruså og er ejet af Carsten Friis.

Det var dem, der i 2019 skød et større millionbeløb ind i virksomheden og dermed reddede arbejdspladserne for de omkring 25 ansatte på Porsvej i Aalborg

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094