23948sdkhjf

Danske trævirksomheder tager til Italien for at præsentere sig for et attraktivt marked

Danmark er stærkt repræsenteret på årets Milan Design Week (4.- 12. september) med en udstilling om dansk bæredygtig arkitektur og design.

De danske installationer består af en stor udstillingsscenografi. Det er opbygget af stole lavet af industrielt plastaffald samt træ. Stolene blev oprindeligt udviklet til den danske pavillon til de Olympiske Lege i Tokyo 2020.

Udstillingen fokuserer på vejen frem mod bæredygtighed og cirkulær økonomi og præsenterer danske grønne kompetencer for et vigtigt internationalt publikum. Netop nu står Italien over for en afgørende grøn omstilling i en lang række sektorer for at kunne implementere de omfattende grønne målsætninger, der er en del af den italienske EU-genopretningsplan.

Den italienske genopretningsplan er på markante 222 milliarder Euro, og 37 pct. af EU-midlerne, er øremærket den grønne omstilling. Danmark har mange virksomheder, der er langt fremme med bæredygtigt design, arkitektur og cirkulær økonomi og derfor giver Milan Design Week danske virksomheder gode muligheder for at komme ind på og for at udbygge og styrke deres position på det italienske marked.

De deltagende danske virksomheder er følgende:

Bang & Olufsen

Birgitte Due Madsen

File Under Pop

Hans Sandgren Jakobsen

Kompan

Linie Design

Mater Design

Menu

PP Møbler

Raawii

Small Revolution

Thors Design

Wehlers

Den danske udstilling handler om genbrug, cirkulær økonomi og bæredygtige klimaløsninger og bliver opstillet i den verdensberømte gallerist Rossana Orlandis ”affaldsby” – TrashFormation Village – hvor den danske arkitekt Anders Lendager har tegnet og opført to større installationer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078