23948sdkhjf

Bæredygtigt træ: Byggecenterkæderne har styr på certifikaterne

De danske byggecenterkæder er med langt fremme, når det gælder salg af certificeret træ. Langt den overvejende del af det træ der sælges via byggevarekæderne, er således certificeret træ.

Det skriver Mester Tidende

I Starks butikker er det 99 pct. af lagersortimentet, der er FSC og PEFC-certificeret. Det fortæller Kristian Fribo, der er bæredygtighedschef i Stark. Han sidder desuden i bestyrelsen i FSC Danmark.

- I Bygma er det udelukkende certificeret træ, der kommer igennem vore lagre. Vi vejlede vore kunder om brugen af certificeret træ, og ikke mindst så handler det i vid udstrækning om at have dokumentationen på plads, siger Elnaz Ehsani, der er bæredygtighedschef i Bygma-koncernen. Hun tilføjer, at Bygma har sin eget uddannelsesforløb med fokus på bæredygtighed og vejledning om bæredygtighed.

Hos Davidsen Tømmerhandel ses den samme tendens:

- Vi forholder os til certificeret træ hver dag, og mit gæt er, at 85 pct. af det træ, vi sælger, er certificeret. Der kan være enkelte projekter, hvor der ikke er krav om det, men det går den vej. Vi rådgiver dagligt kunderne om brugen af det, og hvordan man får dokumentationen på plads, da det jo oftest er et krav, siger driftsdirektør hos Davidsen, Carl Bladt.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079