23948sdkhjf

Vinduesproducent havde ikke før leveret så store glasfelter: "Vi er nu en erfaring dygtigere"

Hen over sommeren begyndte montagen af 2.200 vindueselementer på byggeprojektet Nicolinehus i Aarhus.

Det er Idealcombi fabrikkerne på Thy, som leverer de 6.000 m2 meter lysindfald til byggeriet med den markante beliggenhed i Aarhus Ø. 

Montagen af de nyudviklede store glas-til-glas hjørner krævede stor ekspertise og præcision. Da Idealcombi ikke tidligere har leveret sådanne store glasfelter, besluttede man helt ekstraordinært at følge disse elementer frem til indbygningen på byggeriet.

Idealcombi stillede deres servicemontører til rådighed for at bistå i montageopgaven for NCC. Et stort forarbejde på planlægning af løftegrej, løftepunkter og isætningsmetode blev klarlagt, og det endte ifølge Idealcombi med flot resultat.

- Vi er nu en erfaring dygtigere, og glas-til-glas hjørner i så store størrelser har vist sig at ikke blot kunne fremstilles, men også at kunne indbygges fremtidigt af vores kunder, som er de udførende tømrere og entreprenører landet over, siger Claus Winther fra Idealcombi i en pressemeddelelse.

Futura giver det størst lysindfald

For at opnå et ensartet facadeudtryk med vinduer og døre i et ensartet stringent look, udføres byggeriet, som er tegnet af AART Architects, med Idealcombi’s minimalistiske udadgående og indadgående Futura serier.

Idealcombi formåede at løse udbudskravet, som var ensartet vinduesdesign og udseende - uanset om vinduet er fast eller oplukkeligt i indadgående eller udadgående version.

- For AART Architects er Nicolinehus et meget vigtigt projekt, fordi det giver en ny kvalitet til Aarhus Ø med nye blandede funktioner, med sin stoflighed og med de rum, byggeriet danner omkring sig, siger Kristoffer Rye Rasmussen, Arkitekt MAA, AART Architects.

Futura-serierne med de smalle vindues- og dørrammer forsyner boligerne det største lysindfald, og vindueskonstruktionen, som er uden kuldebroer og med de imponerende energiværdier reducerer indvendig kondens, og sikrer beboerne et godt indeklima med høj komfort.

Idealcombi leverer 2.200 vindues- og dørelementer, svarende til hele 6.000 m2 dagslys til det 43.000 m2 store byggeri på Aarhus Ø.

Dermed kan de kommende beboere se frem til et af Europas mest energirigtige og vedligeholdelseslette vinduer.

De 243 lejligheder, 7.000 m2 butikker og 6.000 m2 liberalt erhverv forventes klar til indflytning i 2022

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125