23948sdkhjf

Lille vinduesproducent lander største ordre til dato

Der er travlt i produktionen hos Linolie Døre & Vinduer, der fremstiller linoliemalede facadeelementer til ældre bygninger. Travlheden skyldes blandt andet, at virksomheden i vestjyske Vemb hidtil største ordre for nylig er tikket ind - den lyder på 518 nye, specialfremstillede forsatsvinduer til Randers Kaserne til en værdi på flere millioner kroner.

Den gamle bevaringsværdige hærkaserne fra 1938 blev oprindeligt bygget til Det Jydske Dragonregiment, men huser i dag blandt andet jobkonsulenter og sagsbehandlere fra Randers Kommune.

I slutningen af 2020 blev det besluttet, at de oprindelige vinduer fra 30’erne skulle opgraderes med nye forsatsvinduer for at forbedre bygningens isolering og indeklima.

Produktionen af vinduerne er igangsat og de første 250 er allerede leveret, mens arbejdet forventes at være færdiggjort i oktober 2021.

Stigende interesse for at bevare det gamle

Der er gang i byggebranchen, og det kan også mærkes hos den lille vinduesproducent, hvor der er tryk på produktionen. Her bliver langt de fleste vinduer og døre specialfremstillet til gamle, bevaringsværdige eller fredede bygninger - og interessen for at bevare det gamle er stigende. Det fortæller Leo Holm Madsen, der er produktionschef for Linolie Døre & Vinduer.

– Vi oplever en øget efterspørgsel på facadeelementer af høj kvalitet produceret efter de gamle håndværksdyder med rammer af kernetræ, håndkittede kanter, naturlig linoliebehandling og originale detaljer. Det tror vi skyldes, at vi i stigende grad vil bevare charme og arkitektur i vores ældre og ofte bevaringsværdige ejendomme. Både på grund af æstetikken, men også for at øge værdien, lyder det.

Siden 2008 har Linolie Døre & Vinduer specialiseret sig i at fremstille facadeelementer til bevaringsværdige og fredede bygninger. Der er i dag 22 ansatte på fabrikken, men på grund af øget efterspørgsel forventes det antal at stige i løbet af året.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078