23948sdkhjf

Vinduesproducenterne skubbede på for ny uddannelse: En ubetinget succes

Det er tre år siden, de første elever afsluttede erhvervsuddannelsen som produktionsassistent med speciale i døre og vinduer på Skive College.

Med den nye uddannelsesmulighed fik de mange midt- og vestjyske vinduesproducenter opfyldt et stort ønske, og i dag er uddannelsen ifølge uddannelsesinstitutionens virksomhedskonsulent en ubetinget succes.

Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Skive College har igennem mange år udbudt uddannelsen som produktionsassistent, men med den nye specialiseringsmulighed fik ufaglærte medarbejdere hos områdets vinduesproducenter mulighed for at skifte status til faglærte.

- Virksomhederne havde et ønske om at opkvalificere deres medarbejdere, så de blev mere fleksible og ikke bare bliver lært op til at betjene én bestemt maskine eller udføre én bestemt funktion. Det giver også medarbejderne papir på det, de kan, så de kan få mere spændende udfordringer - og det gør det nemmere at holde på de dygtige medarbejdere, fortæller Thomas Langa Ogola, virksomhedskonsulent ved Skive College til avisen.

Uddannelsen som produktionsassistent strækker sig over bare to år, og den første del af uddannelsen er stort set identisk med maskinsnedkeruddannelsen, der tager fire år. Ifølge virksomhedskonsulenten kan en del af uddannelsens succes tilskrives den kortere uddannelsesperiode, der gør det mere overskueligt for en del af de studerende at tage hul på.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112