23948sdkhjf

Træcirkler vinder i Køge – 40 almene boliger i ny skovby

Det almene boligselskab Fsbs to cirkelformede bebyggelser i træ, med boliger i en – to etager, grønne tage, fælleshus og masser af kontakt med naturen har netop vundet Køge Kommunes udbud om 40 almene boliger.

10 boligselskaber bød ind på Køge Kommunes udbud af et areal på 9.700 kvm, hvor der kan opføres op mod 3.880 kvm boliger. 

De cirkelformede bygning skal bygges i den nye blandede bydel Køge Nord Skovby, hvor overskrifterne være bæredygtighed, kvalitet, fællesskab og natur. oplyser Fsb i en pressemeddelelse. 

Boligerne er tegnet af Peter Kjær Arkitekter. De bliver opført i to cirkler, hver med 20 boliger i flere forskellige størrelser. Materialerne spiller sammen med den eksisterende skov som senere bliver ført videre ind igennem bebyggelsen som en grøn korridor. 

Det er første gang Fsb bygger i Køge. 

- I fsb glæder vi os meget over, at vi med vores kompetencer nu skal være med til at præge denne nye spændende bydel i Køge med en række almene boliger. Mangfoldighed og plads til alle ligger os i den grad på sinde, og det samme gør den bæredygtighed, der er fundamentet i bydelen, lyder det fra formand for Fsb, Steen Søndergaard Thomsen, i pressemeddelelsen.

Kort om Køge Nord Skovby

I de kommende år vokser en ny bydel frem i Køge, Køge Nord Skovby, med 1.600 boliger og udvikling af op mod 900.000 kvm erhvervsarealer til hotel, kontorer og mødefaciliteter.

Bæredygtighed både i bebyggelse og eksempelvis i forhold til afledning af regnvand vil præge området, ligesom et kvarterhus skal være ramme om et fællesskab i bydelen.

Derudover er det en målsætning, at kultur og idræt sætte et tydeligt præg på området.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Dansk-spansk dronesamarbejde skal bekæmpe skovbrande
Til salg en enkelt dag: Fejrer Wegners fødselsdag med særudgave
Medie: Mærsk har i flere år sejlet illegalt tømmer
Køkken-trekløver bliver til firkløver
Trælastkæde åbner endnu en forretning døgnet rundt
Far til seks griber direktørstafet hos Bygma
Andre Nordiske Medier
Building Supply DK
Mester Tidende
Licitationen

Send til en kollega

0.11