23948sdkhjf

Ambitiøs branchemand har føjet tredje skud til stammen: Der er ingen stopknap på mig

Selvom Karl Nielsen har rundet de 64, er iværksættertrangen intakt hos indehaveren af Horn Bordplader og Denwood. I efteråret 2019 føjede han med selskabet Acupanels International endnu en virksomhed til porteføljen, og efter en flyvende start er han og medindehaver Ove Fog Jørgensen nu klar til at løfte sløret for makkerparrets vidtrækkende ambitioner.

– Her i opstartsfasen har Danmark været et hovedmarked for os, men det er ikke meningen, det skal fortsætte sådan. Der er mere end fem millioner mennesker i Danmark, men syv milliarder ude i verden, så det er der, vi skal ud, lyder det fra Karl Nielsen.

Og den unge virksomhed er kommet særdeles godt fra start, fortæller direktøren, der snart kan lukke bøgerne på det første fulde regnskabsår.

I 2019, hvor produktionen blev sat i gang i november, lød bruttofortjenesten i Acupanels på 11.331 kr. I det efterfølgende regnskab, der grundet en omlægning strakte sig over blot seks måneder, voksede bruttofortjenesten til 614.037 kr., og selvom Karl Nielsen endnu ikke er meget for at oplyse, hvad bruttofortjenesten ender på i indeværende år, vil han gerne afsløre, at det bliver et ”pænt, tocifret millionbeløb”.

Ejerleder uden stopknap

Historien om Acupanels startede, da Karl Nielsen fik en forespørgsel fra en kunde. 

– Han spurgte, om jeg kunne lave sådan nogle akustikpaneler, og fordi vi har Horn og Denwood, var det nemt at komme i gang, forklarer han.

Positiv modtagelse og en voksende interesse ledte til, at panelproducenten hurtigt valgte at rykke ind i 3.200 kvm nyerhvervede fabrikslokaler i vestjyske Aulum, hvor Acupanels i dag beskæftiger 25 ansatte. 

– Men vi kan allerede se, at lokalerne er ved at blive for små, så vi har købt 23.000 kvm byggegrund også i Aulum, hvor vi skal have bygget fabriks- og kontorfaciliteter på i alt 6.600 kvm, fortæller Karl Nielsen, der understreger, at det kræver plads, hvis planerne om fortsat hastig vækst skal realiseres.

For paneldirektøren er ikke bange for at stræbe højt.

– Hvor langt ambitionerne rækker? Jamen der er ingen stopknap på mig, lyder det med et lunt grin fra ejerlederen.

Og selvom han forudser, at det måske vil få nogle til at trække på smilebåndet, tør han også sætte omsætningstal på ambitionerne.

– Jamen en 300 millioner i løbet af fem år eller deromkring. Og selv hvis det kun bliver det halve, ja så er det stadig godt, slår Karl Nielsen fast.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081