23948sdkhjf

Køkkenproducent har fået en boremaskine, der passer sig selv

Køkkenproducenten Nettoline, der er en del af TCM Group, har fået en boremaskine, der passer sig selv. Som led i automatiseringen af fabrikken, har virksomheden valgt at indsætte en bore-celle i produktionen – en maskine, der passer sig selv, og som giver signal, når den har brug for nye materialer.

Til løsning af opgaven faldt valget på en SCM-Morbidelli UX200 komplet automatiseret celle. Maskincellen kan både fræse, bore og not-save. Den arbejder både fra oven og fra neden og kan dermed bearbejde 1 eller 2 emner ad gangen i gennemløb.

– Vi valgte at lave en separat celle da vores gamle linje med 2 gennemløbsboremaskiner stod til udskiftning. På den tidligere linje tog opstillingerne lang tid, så det stjal af kapaciteten og var efterhånden en dyr løsning, udtaler fabrikschef Ejnar Muf.

– Nu kan cellen passe sig selv i 2-4 timer ad gangen og vores operatør kan udføre andre opgaver i fabrikken, mens maskinen arbejder. Kapaciteten er overraskende høj og maskinen har flere effektive timer pr. skift, idet den arbejder i pauserne, samt i ”gratis tid” efter den normale arbejdstids ophør. Her vil vi typisk sætte den til at køre de mest tidskrævende emner, hvorved vi producerer ubemandet i op til 4 timer i døgnet, uddyber han.

Han peger på at Nettoline har en ambition om at levere et højt kvalitetsniveau til prisen, hvilket kræver lave produktionsomkostninger og høj præcision.

–  Samtidigt flytter markedet sig hurtigt og vi skal kunne følge med til både nye produkter og krav om stadig kortere leveringstider. Det fordrer fleksibilitet og derfor faldt vores valg på løsningen fra SCM, fortæller fabrikschefen.

Det kan Nettolines nye maskineri

Automatiseringen har 4 pallepladser, hvor hver plads kan håndtere stakmønstre med op til 4+4 emner parallelt i stakken. Ilæggeren føder maskinen med op til 8 emner, lagt 4+4 i 2 lag. Herefter separerer rullebordet emnerne, opretter og opmåler disse i 3D, hvorefter clamps fra maskinen henter emnerne 2 og 2, og bearbejder disse efter CNC programmet. Afstablingen har en funktion, så operatøren kan vælge at stable små emner i forbandt, så stakken sikkert kan flyttes med gaffeltruck eller pallestabler.

Når maskinen har opmålt emnerne, kan operatøren sætte 3 kriterier for størrelses-tolerancer. Herved sikres det at man ikke får kollisioner, hvis et forkert program skulle blive valgt ved en fejl.

Hele boreløsningen bliver overvåget via SCM’s software Maestro Connect. Her er det muligt at overvåge den aktuelle drift på afstand fra sin tablet, pc eller smartphone. Ligeledes giver Maestro Connect fakta i form af OEE-målinger, der præsenteres grafisk som dash-board, tillige med overvågning af kritiske dele på maskinen.

Softwaren registrerer også, hvor meget de enkelte bor og værktøjer har været i brug. Således behøver man ikke skifte samtlige bor i borekasserne på samme tid, men kan følge vejledningen fra Maestro.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.142