23948sdkhjf

Miljøvenligt træ får grønt stempel

Superwood har nu tilføjet to ISO-miljøcertifikater til rækken af grønne stempler. Dermed sikrer virksomheden, at der er styr på miljøet og arbejdsmiljøet hele vejen fra træets opvækst til selve imprægneringsprocessen.
Selvom Superwood har modtaget EU’s miljøpris for at have udviklet den miljøvenlige teknologi til gennemimprægnering af gran og er blevet PEFC-certificeret, har virksomhedens ledelse arbejdet målrettet frem mod en certificering under ISO-standarderne 14001 og 18001 for miljø- og arbejdsmiljø.

Certifikaterne er nu i hus, og det giver dokumentation for, at der er styr på miljøet i hele processen:

- Miljøarbejdet har først og fremmest internt fokus, men samtidig er miljøcertifikatet et klart signal til markedet om, at Superwood på alle måder er et miljøvenligt produkt, siger adm. direktør Ole Dalsgård Nielsen.

Et klart signal
Civilingeniør Susan Heilemann fra Broberg Consulting har været konsulent på miljøcertificeringen af virksomheden i Hampen.

- Når Superwood vælger at blive miljøcertificeret sender virksomheden samtidig et signal til omgivelserne om, at den har forpligtet sig til at overholde miljølovgivningen og arbejde med løbende forbedringer for at forebygge og begrænse miljøbelastningen og sikre et godt arbejdsmiljø, forklarer hun.

Superwood gennemimprægnerer træet ved hjælp af en højtryksteknologi, som beskytter træet helt ind i kernen. Den patenterede teknologi har tidligere vundet EU’s miljøpris, og ledelsen har også sikret sig PEFC-certificering af træet som dokumentation for, at det nordiske gran kommer fra bæredygtige skovbrug.

Samtidig med miljøcertificeringen har Superwood valgt at blive arbejdsmiljø-certificeret netop for at sætte medarbejdernes sikkerhed, sundhed og trivsel på dagsordenen:

- Netop i en virksomhed i imprægneringsbranchen, hvor vi arbejder med avancerede processer, er vi stolte over at få dokumenteret, at vi har styr på både miljøpåvirkningen og arbejdsmiljøet, siger Ole Dalsgård Nielsen, der ser frem til at kunne fortsætte arbejdet med at forbedre arbejdsmiljøet og udvikle nye initiativer til yderligere at reducere miljøpåvirkningen:

- Det arbejde stopper ikke med overrækkelsen af certifikatet, men fortsætter hver eneste dag.

Superwoods to nye certifikater er DS/EN ISO-14001 og DS/OHSAS-18001 .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078