23948sdkhjf

Byggecenterkæde rider på toppen af aktivitetsbølge

Bygma Gruppen har nydt særdeles godt af den renoverings- og byggelyst, der fulgte i coronaens kølvand.

- Da vi offentliggjorde regnskabet for 2019, var der stor usikkerhed om, hvordan den globale Corona-pandemi ville påvirke vores koncern, som har forretningsenheder i det meste af Norden. Vi driver en forretning som - modsat mange andre brancher - ikke er blevet negativt påvirket af COVID-19; både omsætning og resultat er en hel del bedre end forventet, siger adm. direktør Peter H. Christiansen i en pressemeddelelse om 2020-regnskabet.

Med et overskud på 719 mio. kr. før skat præsterede Bygma Gruppen i 2020 en bundlinjestigning på hele 63,2 pct., mens omsætningen voksede til knap 9,4 mia. kr. sammenlignet med 8,39 mia. i 2019.

Zoomer man ind på Bygma A/S var nettoomsætningen 6,9 mia. kr., hvilket er 885,2 mio. kr. højere end sidste år. Resultatet før skat er 491,5 mio. kr., hvilket er 69,2% højere end i 2019.

Klar på opkøb trods usikkerhed

– Vi oplever fortsat en vis usikkerhed om, hvordan Corona-pandemien vil påvirke aktiviteten på sigt, siger Peter H. Christiansen videre. 

– Vi forventer, at byggeriets aktivitetsniveau for 2021 bliver på niveau med aktiviteten i 2020. Men hele branchen har store udfordringer med lange leveringstider og stigende priser hos leverandørerne forårsaget af COVID-19.

Bygma Gruppen har dog både vilje og økonomiske ressourcer til yderligere vækst, lyder det fra direktøren: 

– Vi har fortsat fokus på at videreudvikle kerneforretningen via såvel organisk vækst som opkøb; primært med afsæt i det professionelle segment. 

I 2020 kom to nye forretninger til koncernen: Bygma Sorø i Danmark og Bygma Boden i Nordsverige. 

Efter regnskabsårets afslutning har Bygma Gruppen desuden overtaget Byggvaruhuset Nordmaling AB i Sverige og indgået aftale om at overtage A/S C. Aarslew-Jensen i Nykøbing F. pr. 18. april 2021.

Bygma beskæftiger ca. 2.500 medarbejdere fordelt på ca. 100 forretningsenheder i hele Norden.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.096