23948sdkhjf

400 rækkehuse i træ på vej til Tingbjerg

Husbyggeren Danhaus er valgt som totalleverandør på i alt 400 rækkehuse, som bliver opført i de store haverum i Tingbjerg i København. Det oplyser bygherren på projektet, NREP, i en pressemeddelelse. 

Rækkehusene skal sammen med flere hundrede nye private lejligheder medvirke til at udvikle Tingbjerg til en attraktiv og børnevenlig bydel i København. 

– Danhaus er en erfaren entreprenør, der kommer med et stærkt fokus på bæredygtighed. De vil blandt andet opføre de bærende konstruktioner i træ, benytte dampspærre af genbrugsplast og sikre at spild-materialer bliver genanvendt, og det passer til vores ambitioner, siger byudviklingsdirektør i NREP, Jens Kramer Mikkelsen, i pressemeddelelsen. 

– Samtidig kan Danhaus opføre rækkehusene i moduler, som giver en større kvalitet og en kortere byggetid og dermed færre gener for beboerne i Tingbjerg, fortsætter han.

Der vil blive opført fem forskellige typer af rækkehuse i et, to eller tre plan. 

– Vi byder ind med det, vi er allerbedst til, og glæder os rigtig meget til at opføre nogle virkelig spændende energi- og klimavenlige og ikke mindst børnevenlige rækkehuse i gode materialer i Tingbjerg, fortæller direktør i Danhaus, Johannes Schmith. 

De kommende ejere får udbredt stor valgfrihed i forhold til indretningen af rækkehusene i Tingbjerg og kan for eksempel selv være med til at bestemme gulvbelægning og inventar, hvis de køber et hus på tegnebrættet. 

Fragtes fra Esbjerg til Tingbjerg

Rækkehusene i Tingbjerg bliver både Svanemærket og DGNB Guld certificeret. Der bliver eksempelvis brugt certificeret og varmebehandlet træ som beklædning, ligesom de indvendige vægge på husene vil blive bygget af træ, hvilket er med til at give et godt indeklima. 

Da boligerne bygges på som modulbyggerier på Danhaus’ fabrik i Esbjerg giver det et ekstra plus i klima- og miljøbogen, også fordi rester af træ bliver genbrugt. 

Derudover betyder valget af lette byggematerialer ifølge bygherre og totalentreprenør, at der skal bruges mindre energi på at fragte dem fra produktionen i Esbjerg til opførelsen i Tingbjerg. 

I første omgang skal Esbjergvirksomheden dog kun bygge otte rækkehuse, der netop er sat til salg til det, som kaldes "uhørt lave priser". Her blev der taget første spadestik i går tirsdag.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125