23948sdkhjf

Fritz Hansen vender fald til fremgang

For første gang i flere år kan Fritz Hansen nu se salget af møbelklassikere vokse. Det skriver Børsen, der har fået adgang til det endnu ikke offentliggjorte årsregnskab fra møbelproducenten.

Det viser ifølge avisen en toplinjestigning på 8 pct. til 621 mio. kr., mens nettoresultatet vokser med hele 67 pct. til 81 mio. kr.

Foråret bød på et par stille måneder for virksomheden, men som for så mange andre i branchen vendte vinden, da restriktioner lagde en begrænsning på forbrugernes muligheder for at bruge pengene på rejser og oplevelser.

– I marts sidste år troede vi, at vi var nødt til at afskrive 2020, og derfor kaldte vi det for et tabt år, men pludselig begyndte forbrugerne at opgradere deres hjem i en sådan grad, at det var et af vores bedste år efter finanskrisen, fortæller adm. direktør Josef Kaiser til avisen.

Investeringer frem for udbytte

Josef Kaiser tiltrådte stillingen som topchef hos den danske møbelproducent i december 2019, og det er således det første fulde regnskabsår med den nye mand ved roret.

I oktober præsenterede han i to interviews med Børsen sin nye strategi, der blandt andet lød på et større fokus på erhvervsmarkedet og den klare ambition, at Fritz Hansen efter et par års dødvande igen skulle blive en vækstforretning.

– Fritz Hansen har i dag en stærk position i Danmark og Norden, men vi har internationale ambitioner, og vi skal gøre virksomheden større. Det er vores klare mål, lød det i den forbindelse fra topchefen.

I samme ombæring varslede Josef Kaiser et opgør med det fokus på profit, der i årevis har betydet et benhårdt fokus på at tjene penge til ejerkredsen.

– I fortiden har vi fokuseret på profitabilitet i organisationen, med den fordel at vores ejere har været i stand til at få et udbytte på deres investering. Vores fokus på profitabilitet skifter nu til et større fokus på vækst, fortalte direktøren i oktober til Børsen.

Det bliver dog ikke i år, at ejerkredsen bestående af investeringsselskaberne C.W. Obel og Chr. Augustinus Fabrikker må gå på kompromis med indtjeningen. De to har nemlig foreslået at løfte udbyttebetalingen med 20 mio. kr., og således lyder årets foreslåede udbytte på 55 mio. kr.  

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.095