23948sdkhjf

Stark i næststørste handel nogensinde: Overtager 47 butikker og 750 medarbejdere

Stark Group, der i 2019 gik ind i Tyskland med opkøbet af Saint Gobain Building Distribution Deutchland, har nu for alvor taget hul på den yderligere konsolidering syd for grænsen.

Med opkøbet af tyske Melle Gallhöfer har den danske byggemarkedsgigant ikke alene sikret sig en ekstra årlig omsætning på 2,2 mia. kr., men også positionen som landets største forhandler af tag- og facadematerialer.

Stark Group

Stark Group driver mere end 420 trælaster i seks forskellige lande. Hvert land har sin egen, lokale ledelse.

Stark Danmark
Med en markedsandel på 22-25 pct. er Starks danske forretning markedsledende i segmentet for de professionelle. Stark driver i alt 80 danske trælaster med 2.290 ansatte, og forretningsgrenen omsatte i seneste regnskabsår for 7,4 mia. kr. Stark Danmark driver desuden 6 grønlandske byggecentre.

Stark Deutchland
Stark Deutschland har hovedkontor i Offenbach nær Frankfurt. Forretningsenheden har 4.700 ansatte og driver 11 kæder fordelt på 215 lokationer i Tyskland. Stark Deutschland omsatte i 2020 for 15,2 mia. kr., og har siden markedsindtoget i 2019 sikret sig en markedsandel på 5-8 pct.

Beijer Byggmaterial
Beijer Byggmaterial er den svenske gren af Stark Group, og driver 84 trælaster med 1.800 ansatte. Den svenske forretning, der har sikret Stark en markedsandel i landet på 10-13 pct., kom ud af 2020 med en omsætning på 5,2 mia. kr.

Stark Suomi
I Finland har Stark Group sikret sig en markedsandel på 18-21 pct. med sine 28 lokationer og 931 ansatte. Den finske del af forretningen tegnede sig i 2020 for en omsætning på 4,3 mia. kr.

Neumann Bygg
Starks mindste forretningsgren er den norske, hvor koncernen står bag 15 trælaster og beskæftiger 277 ansatte. Ikke desto mindre er markedsandelen på 3-5 pct. nok til at sikre koncernen en position som markedsledende i de regionale markeder omkring Bergen, Tromsø og Kristiansand, og den norske del af Starks forretning bidrog i 2020 med 997 mio. kr. til Stark Groups samlede omsætning.

– Først og fremmest glæder jeg mig til at byde 750 nye kolleger i Tyskland velkommen til Stark-familien. Melle Gallhöfer er et rigtigt godt match for Stark Group, hvad angår det strategiske fokus på professionelle håndværker-kunder, en stærk virksomhedskultur med kompetente og passionerede medarbejdere og ikke mindst høje ambitioner for vækst i de kommende år, udtaler Søren P. Olesen, adm. direktør for Stark Group i en pressemeddelelse.

Købsprisen er ikke oplyst, men Søren P. Olesen oplyser til Børsen, at der er tale om koncernens næststørste opkøb nogensinde. Og der er god plads til fortsat tysk konsolidering, lyder vurderingen.

– Det er et godt startskud og et signal til det tyske marked om, at vi er i gang. Der er mange familieejede kæder dernede, som går i tanker om generationsskifte og ser os som den naturlige arvtager til at føre deres livsværk videre, siger Søren P. Olesen til avisen.

Tysk markedsleder med ét opkøb

Stark Group gjorde sit hidtil største opkøb, da virksomheden i 2019 overtog netop Saint Gobain Building Distribution Deutchland i en handel til 2,5 mia. kr.

Ikke alene næsten fordoblede det selskabets medarbejderstab såvel som omsætning, der i 2019/20 voksede fra 17,2 til 30,5 mia. kr., det gjorde også den danske virksomhed til tysk markedsleder, skønt den samlede markedsandel ikke udgjorde mere end 5-8 pct.

– Selvom vi er markedsleder, så har vi jo ikke et konsolideret marked i lighed med det danske, for Tyskland er et meget fragmenteret marked, og det betyder, at vi jo ser rigtig gode muligheder for at vokse i Tyskland fremadrettet, fortalte Søren P. Olesen tidligere på året til Wood Supply.

Det nye opkøb kommer, to måneder efter den amerikanske kapitalfond Lone Star solgte Stark Group til britiske CVC Capital. Salget betød en genforening mellem Stark Group og CVC, der også ejede den danske koncern i perioden fra 2003 til 2006. I mellemtiden er virksomheden vokset voldsomt, og med Stark Groups 2019/20-regnskab indtog koncernen en plads som en af Danmarks 25 største virksomheder målt på omsætning.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Entreprenørkæmpe og franske arkitekter samler kræfterne om parkeringshuse i træ
Stark køber østrigsk kæde af fjerde generation
Inflationen i eurozonen falder i marts - men kerneinflation stiger
Bolia gør spansk indtog
Ny Bauhaus-chef har taget turen fra elev til toppen af hierarkiet
Nordjyske træhandlere passerer den halve milliard og deler millioner ud til holdet
Andre Nordiske Medier
Building Supply DK
Mester Tidende
Licitationen

Send til en kollega

0.063