23948sdkhjf

Overtog konkursbo: Nu har vinduesvirksomhed fundet guld i whiskybæltet

I slutningen af 2019 blev den nordjyske vinduesvirksomhed PT Vinduer erklæret konkurs. Der gik imidlertid ikke længe, før aktiverne blev solgt til det nyetablerede Roda Vinduer ApS, som vinduesvirksomhedens største leverandør, den litauiske vinduesproducent Roda, står bag.

Og allerede fra dag et var der godt gang i salget, fortæller salgschef Martin Perthu-Johansen til Wood Supply.

– Det budget, jeg havde lagt for i år, er vi allerede langt foran, lyder det fra salgschefen.

Han og én anden medarbejder fra PT blev inviteret med over i det nye selskab, der i dag beskæftiger fem ansatte, og der er flere på vej.

– Vi kommer til at udvide med én mere til salg på både Sjælland og i Jylland samt en ekstra på kontoret til interne opgaver, fortæller Martin Perthu-Johansen, der for nyligt kunne lukke bøgerne på et veloverstået 2020.

– Vi lavede et overskud på en kvart million, men det havde været noget større, havde det ikke været for et stort tab, vi havde på en enkelt kunde, fortæller salgschefen.

Genforhandling uden grund til bekymring

Roda Vinduer sælger sine produkter gennem en række trælaster, og efter overtagelsen var der i første omgang dømt genforhandling af kontrakter.

– Jeg skulle lige overbevise om, at Roda er nogle søde gutter, men vi blev faktisk taget rigtig godt imod, fortæller Martin Perthu-Johansen, der ikke oplevede, at PT Vinduers ustabile forhistorie var en hæmsko i genforhandlingerne.

– Nu er vi blevet en del af en stor familie, som har et godt fundament, så vi kunne fremvise nogle regnskaber med en soliditet, der på ingen måde gav anledning til bekymring, fortæller han.

Således har Roda Vinduer i dag årsaftaler med blandt andre Johannes Fog, Davidsen, ØT Gruppen og en række butikker i XL-kæden, og også Stark handler ifølge Martin Perthu-Johansen en del hos den danske virksomhed med de litauiske vinduer.

Populære i whiskybæltet

Når Martin Perthu-Johansen retter blikket mod fremtiden, lyder ambitionen først og fremmest på vækst.

– Vi tager et år ad gangen, og i første omgang er forventningerne relativt lavt sat med en vækst i år på 3-4 procent, fortæller han og understreger, at man for nuværende er et pænt stykke foran budgettet.

– Og vi kommer jo ikke til at sige nej til ordrer, slår han fast.

Skal han pege på, hvor væksten skal hentes, er det først og fremmest gennem de nuværende kunder.

– Her skal volumen øges, og der er heldigvis masser at tage af. Vores største konkurrenter er Outline og Rationel, som jo er meget større end os, men vi kan godt gå ind og drille dem lidt, og det gør vi også, fortæller salgschefen.

 Han peger på, at Roda Vinduer allerede har fået en solid fod inden for døren i det nordsjællandske whiskybælte.

– Det sidder vi ret solidt på, blandt andet fordi vi har en 19 mm sprosse, som slutbrugeren er hamrende forelsket i, lyder det.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11