23948sdkhjf

Møbelfabrik har travlere end travlt: Det er fuldstændig eksploderet

Hos Skibbild Møbelfabrik i vestjyske Vildbjerg er ordrerne væltet ind siden første coronanedlukningi foråret.  

– Vi havde jo frygtet det værste, men der gik ikke længe, så var det fuldstændig vanvittigt, hvad der væltede ind, fortæller direktør og indehaver, Henrik Andersen, der understreger, at det ellers ikke var fordi, der manglede arbejde på fabrikken.  

– Allerede inden havde vi sådan set nok at se til, og det gik nøjagtigt som det skulle, lyder det fra direktøren. 

Som mange andre af branchens aktører vurderer han, at travlheden i høj grad kan tilskrives rejserestriktioner og efterårets udbetaling af de indefrosne feriepenge.  

– Det betyder jo, at folk har været meget hjemme, og så får man gerne øjnene op for, at der mangler lidt her og der, forklarer han og peger på, at køkkenproducenter og byggecentrehar oplevet en lignende udvikling.  

Leveringstider og forsyningskæden udfordret  

Selvom Henrik Andersen hilser travlheden og de mange ordrer velkommen, medgiver han, at der også er en bagside af medaljen.  

– Jeg plejer at køre med 6-8 ugers levering, men for tiden kan vi lægge en 6-7 uger oveni, og det er for lang tid, men vi løber så stærkt, vi kan, forklarer han. 

Således tager han i øjeblikket heller ikke nye kunder inden for hos møbelfabrikken, der fremstiller såvel færdige møbler som delkomponenter for primært danske kunder.  

Og det er ikke kun i produktionen, det er en udfordring at følge med. Siden efteråret har Skibbild Møbelfabrik oplevet stadigt stigende leveringstid på snart sagt alle råvarer.  

– Vi køber al vores MDF og limtræ ved danske leverandører, mens vi henter finéren i Tyskland, og begge steder oplever vi, at det bliver sværere og sværere – særligt MDF lader til at være en mangelvare for tiden,men der har min danske leverandør heldigvis gjort det rigtig godt med leveringen indtil nu, forklarer fabriksindehaveren, der før har oplevet udfordringer med forsyningskæden.  

– Men aldrig nogensinde i så stor stil, slår han fast.  

Og mens der i øjeblikket løbes stærkere end nogensinde på Skibbild Møbelfabrik, forventer Henrik Andersen, at en normalisering indfinder sig inden alt for længe.  

Snakken i branchen går, at det nok stilner af, så snart der bliver åbnet op, så folk kan komme ud at rejse igen. Til den tid regner jeg med, at vi når et normalt niveau igen, så det er ingen katastrofe, hvis det falder lidt, lyder det.  

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062