23948sdkhjf

Skandale-møblement solgt for seks gange vurderingsprisen

Vurderingsprisen lød på 15-20.000 kr., da møblementet fra Nordisk Fjers bestyrelseslokale mandag aften blev bortauktioneret hos Bruun Rasmussen, men den endelige pris blev langt højere.

Hele 120.000 kr. faldt hammerslaget på for de i alt fjorten møbler, der i sin tid lagde sæder og bordplader til en af Danmarks største erhvervsskandaler.

Møblementet fra bestyrelseslokalet bestod af et stort mødebord, to sideborde, syv armstole og fire stole betrukket med sort læder og med dybhæftede knapper, og i alt blev der budt 30 gange på møblerne, der ifølge auktionshuset er fremstillet omkring 1930.

I 1990 kollapsede Nordisk Fjer, og det stod klart, at det, der umiddelbart havde lignet en buldrende erhvervssucces, i virkeligheden byggede på et omfattende svindelnummer gemt bag falske bilag, interne transaktioner og uigennemskuelige skuffeselskaber.

Da skandalen begyndte at rulle, valgte den mangeårige direktør, arbejdende bestyrelsesformand og hjernen bag svindelnummeret Johannes Petersen at tage sit eget liv, og et halvt år senere stod det klart, at den uundgåelige konkurs betød en gæld til kreditorer og aktionærer på omkring 4 mia. kr.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156