23948sdkhjf

Nystartet husfabrik vil bygge 10.000 kvm boliger i år

Ambitionerne fejler ikke noget på den nye husfabrik Domu i fynske Vissenbjerg. I år skal produktionen op på 10.000 kvm boliger, og allerede i 2023 er målet 30.000 kvm, hvilket svarer til 500 massefremstillede huse, og en fabrik med 65 ansatte og en omsætning på en kvart milliard. 

Det skriver Børsen

Vejen til den store omsætning er et standardiseret modulhuskoncept med produktion af præfabrikerede boliger.

– Målet var at udvikle et produkt, som er helt som traditionelt byggeri, men optimeret på proces, effektivitet og metode, forklarer firmaets stifter Nikolai Røjkjær til Børsen.

Første ordre med ejeren i hånden

Domu kunne i december skrive en ordre på 30 nye boliger i Nyborg i bogen, fremgår det af firmaets hjemmeside.   

Leverancen sker i samarbejde med Skan-Kon Aps, som ifølge Det Centrale Virksomhedsregister er ejet af Nikolai Røjkjær. 

Projektet i Nyborg består af 90 boliger hvoraf de første 60 boliger er opført og i drift. Domu skal i anden etape af projektet levere 30 boliger. Boligerne vil bestå af otte styk 40 kvm boliger og 22 styk 80 kvm boliger.

Han har en fortid hos Skanska og MT Højgaard og ejer nu 51 pct. af virksomheden. Driftsdirektør Frank Henningsen sidder med andre 29 pct., men en unavngiven, privat investor ejer de resterende 20 pct.

Domus koncept opererer med det, der betegnes som et uorganisk byggesystem med stålskelet og uorganiske materialer samt produktion i tørre, opvarmede fabrikshaller. Boligerne bliver produceret på fabrikken i Vissenbjerg og leveres 90 pct. færdige til byggepladsen, hvor de placeres på et fundament, og der monteres facade og tag. 

Firmaet arbejder med standardmoduler på 40 kvm, som kan opbygges på forskellig vis samt sættes sammen til større boliger. 

Kunderne ser husfabrikken blandt professionelle investorer, og ser grupper af huse –mere end 10 enheder – som første skridt. På den lidt længere bane kan udbuddet blive udvidet med enkelthuse. 

Domu er ifølge Børsen i dialog med pensionskasser, familieejede selskaber og boligselskaber. 

Tidligere husdrømme på matriklen brast 

Der har tidligere været store husbyggeridrømme på Glasvænget 19 i Vissenbjerg, hvor Domu har adresse. Dengang med andre idemænd og - så vidt vides - ejerkreds.

I august 2017 startede firmaet Husfabrikken produktion af modulhuse på adressen. Planen var at opbygge en produktion med en årlig kapacitet på 150 præfabrikerede huse og skabe beskæftigelse til 35-40 produktionsfolk. Sådan gik det dog ikke. 

Allerede i juni året efter endte det med en konkurs for firmaet.

Bag det konkursramte firma stod blandt andre Claus Valsøe Clausen fra Assens. Han var frem til konkursen minoritetsejer i selskabet, hvor Bengt-Evert Eklund og Henrik Nygaard hver ejede 45 pct. 

Forsidefoto: Colourbox 


Læs mere om: domu
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078