23948sdkhjf

Historisk skandale-møblement på auktion

Et stort mødebord, to sideborde, syv armstole og fire stole betrukket med sort læder og med dybhæftede knapper. Hvis de 14 møbler, der i aften bliver bortauktioneret af Bruun Rasmussen kunne tale, ville prisen sandsynligvis hurtigt overstige vurderingen på 15.000-20.000 kr.

I hvert fald er mange nok interesserede i at høre hele historien fra det bestyrelseslokale hos Nordisk Fjer, hvor møblementet i sin tid stod, og hvorfra en af de største danske erhvervsskandaler i nyere tid udsprang.  

Det skriver Berlingske.

I 1990 kollapsede Nordisk Fjer, og det stod klart, at det, der umiddelbart havde lignet en dansk erhvervssucces, i virkeligheden byggede på et omfattende svindelnummer gemt bag falske bilag, interne transaktioner og uigennemskuelige skuffeselskaber.

Da skandalen begyndte at rulle, valgte den mangeårige direktør, arbejdende bestyrelsesformand og hjernen bag svindelnummeret Johannes Petersen at tage sit eget liv, og et halvt år senere stod det klart, at den uundgåelige konkurs betød en gæld til kreditorer og aktionærer på omkring 4 mia. kr.

Selvom møblerne fra det skandaleramte bestyrelseslokale næppe kommer til at afsløre nye hemmeligheder om Nordisk Fjer, tyder det på, at møblementets historie er med til at trække prisen godt op over vurderingen. Højeste bud er i skrivende stund på 80.000 kr.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094