23948sdkhjf

Møbelproducent dropper sideprojekt: Vil give varelageret væk uden beregning

- Får vi ikke kontakt med interesserede, så vil vi nok være nødt til at destruere det lager, vi har.

Sådan lyder det fra Søren Nebbegaard fra Schultz Seating, der tilbage i 2015 indgik et samarbejde med stifterne af Aquasol Jes Donnerborg og Morten Fuur om produktionen af solvandvarmeren, Unibody.

Om Unibody'en

Unibody'ens varmtvandsbeholderen sidder direkte på taget og har ingen pumpe. Systemet er i stedet selvcirkulerende, og anvender termisk varme.

Solfangeren på Aguasols anlæg fylder 2,4 kvm, og varmeveksleren kan rumme 200 liter. Alt i alt er solvandvarmeren 1,4 meter bred og 2,6 meter lang.

Kilde: Aquasol

Samarbejdet blev indgået i regi af Aguasol International Aps et år efter, at stifterne var gået konkurs med den første udgave af Aguasol, altså Aguasol Aps. Siden - i 2016 - overtog Schultz Seating helt produktionen af solvandvarmerne, men måtte i 2018 erkende, at virksomheden, der er specialiseret i produktion af stålmøbler, nok ikke var den rigtige til at drive virksomheden videre. 

- Vi må nok derfor konstatere, at vi ikke er de rigtige til at drive Aguasol videre, så i de kommende måneder vil vi se, om vi kan sælge selskabet eller indgå i et partnerskab med en ildsjæl, som kan udløse det potentiale, som vi er sikre på, at produktet og dermed selskabet har, sagde Søren Nebbegaard i 2018, da produktionen af solvandvarmerne i Galten blev indstillet. 

Lagerværdi 200.000

Søren Nebbegaard fik i 2018 et par henvendelser fra interesserede købere, men erkender, at han alligevel ikke var helt klar til at give selskabet væk på det tidspunkt. Men det er han nu. 

- Vi har siden været nødt til at fokusere på vores primære drift, så der har ikke været tid til at fokusere på Aguasol. Derfor må vi erkende at selskabet ikke har værdi for os, også selvom lageret baseret på en forsigtig vurdering har en værdi på omkring kr. 200.000, så har det kun værdi hvis nogen vil videreføre det, siger han til Wood Supplys søstermedie Energy Supply. 

Han påpeger, at det med det fokus, der er på solenergi i øjeblikket, ville det være ærgerligt, hvis selve ideen med Aquasol ikke blev videreudviklet. 

- Vi er bare ikke de rette til det, siger han. 

Uden beregning

Efter et par års tænkepause er Søren Nebbegaard altså klar til at slippe Unibodyen og Aquasol. 

- Vi  er indstillet på at overdrage lageret og rettighederne uden beregning, hvis der skulle være et firma eller folk med interesse i at starte op som iværksætter, der vil kunne bringe Aguasol videre. Vi har materialer til de første 25-30 units, så der vil være et godt startgrundlag at gå i gang med, siger han og tilføjer: 

- Får vi ikke kontakt med interesserede, så vil vi nok være nødt til at destruere det lager, vi har.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172