23948sdkhjf

Løve brændte varm på luksusbrænde

Iværksætter Peter Scheibel fik travlt, da et afbud til Løvens Hule betød, at han på blot tolv timer skulle forberede et pitch af sin brændevirksomhed Nordicwoods.

Men den korte tid blev brugt fornuftigt, og torsdag aften kunne landets tv-seere følge med, da det lykkedes den entusiastiske træmand at få investor Jacob Riisgaard med på holdet. Coolshop-stifteren investerede 1 mio. kr. for 33 pct. af den fire år gamle virksomhed, og investeringen skal være med til at sende Peter Scheibels luksusbrænde ud over landets grænser.  

– Nu skal vi med pengene fra Løvens Hule endnu mere ud over stepperne og til udlandet ikke mindst, lyder det fra den tilfredse iværksætter, der har en baggrund i medicinalbranchen.

Med Nordicwoods har han bygget en virksomhed på aske-, ege- og avnbøgetræ fra statsskove i Baltikum, Polen og Ukraine, og blandt kunderne finder man ikke alene private brændeovnsentusiaster men også en række af landets gourmetrestauranter og stenovnspizzarier. Ifølge Peter Scheibel skyldes det den høje trækvalitet og garantien om, at al virksomhedens brænde er ovntørret.

Håndplukket, håndpakket og ovntørret

– Mange hus- og sommerhusejere har formentlig prøvet at bestille et brændetårn, der først skal tørre i et år eller to, og som nok så vigtigt består af ukurant træ. Ligeledes har mange danskere vænnet sig til at få læsset brænde af på fortovet, hvor det måske når at blive vådt, inden man får det under tag. Vi sælger udelukkende håndplukket, håndpakket og ovntørret træ, som vi selv kan stå inde for, og at så mange gourmetrestauranter på kort tid er blevet kunde hos os, tager vi som et kæmpe kvalitetsstempel, siger Peter Scheibel.

Og netop den erfaring har virksomhedens nye investor også gjort sig.

– Jeg har selv prøvet at bestille brænde, og det er altid spændende at se, hvor ”lidt ringe” det er, når det lander derhjemme. Derfor kan jeg se et kæmpe potentiale i at tilbyde kunderne en ensartet høj luksuskvalitet, som sikrer en ren og jævn forbrænding. Vi skal derfor hurtigst muligt i gang med at udbrede kendskabet til Nordicwoods’ brændekvalitet, og jeg er sikker på, vi kan eksportere konceptet og produktet til England, Tyskland og det øvrige Norden, siger Jacob Risgaard.

Ud over brænde sælger Nordicwoods flere slags træpiller målrettet de cirka 250.000 danske pillefyr, og al salget foregår online. Endvidere er Nordicwoods i samarbejde med Growing Trees Network i gang med at beplante en helt ny 10 hektar stor skov nord for Aalborg, hvor virksomheden for hvert solgt parti brænde planter et træ. På den måde er det ambitionen over tid at skabe et nyt bæredygtigt skovområde, der er med til at opretholde CO2-balancen, bidrager til biodiversiteten og sikrer rent drikkevand.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079