23948sdkhjf

Nyt dansk møbelagentur inviterer fire svenskere inden for

Med knap 25 års erfaring fra møbelbranchen som ballast har Emil Markussen etableret møbelagenturvirksomheden Norrlitt Design med base i Espergærde i Nordsjælland. Den nye virksomhed starter med de fire svenske møbelbrands Horreds, Blå Station, Glimakra og Trece, men ifølge stifteren er det ikke udelukket, at flere kan komme til i fremtiden.

– Jeg er glad og stolt over, at de fire svenske virksomheder har betroet mig deres repræsentation i Danmark. De har alle solgt deres produkter successivt gennem enkelte danske forhandlere de seneste år, men har ikke haft en fast dansk repræsentant i Danmark i flere år, fortæller Emil Markussen i en pressemeddelelse.

En bred portefølje

Med de fire brands har iværksætteren fået samlet en portefølje, der dækker en bred vifte af skrive- og mødeborde, stole, flytbare stillerum, loungemøbler, outdoormøbler, skærmvægge og produkter til kildesortering og opbevaring. Og ifølge Emil Markussen komplementere de fire svenskere hinanden godt.

–  Jeg glæder mig meget til at markedsføre og øge kendskabsgraden til de fire meget spændende brands overfor forhandlere, arkitekter og erhvervsmarkedet. De har alle en produktportefølje, hvor godt design og holdbarhed er nøgleordet og de komplementerer hinanden utroligt fint. De lægger alle fire vægt på miljø og bæredygtighed i deres produktion og på det designmæssige er de helt i front. Jeg føler mig overbevist om, at det danske marked fortsat vil tage rigtig godt imod produkterne, lyder det fra Norlitt Design-stifteren.

En baggrund i kontraktland

Emil Markussen har etableret Norrlitt Design med en baggrund senest fra Erik Jørgensen Møbelfabrik og Kinnarps Danmark, hvor han har haft ansvar for kontrakt- og arkitektmarkedet. Han har også prøvet livet som selvstændig før, hvor han blandt andet solgte Horreds’ produkter.

– Det er måske ikke den nemmeste tid at starte firma på pt, men Danmark åbner jo op igen her i foråret og så må jeg bruge den nærmeste fremtid til at sætte mig ind i de mange nye produkter og planlægge markedsføring og en hjemmeside. Covid19-situationen i Sverige har blandt andet betydet, at jeg ikke har kunnet fysisk besøge mine svenske samarbejdspartnere, men har måttet klare det hele på telefon, Teams og via mail. Jeg må vente med besøgene i Sverige til grænserne åbnes, lyder det fra stifteren, der ikke desto mindre er ved godt mod.

– De kommende måneder vil meget af mit arbejde overfor nye såvel som gamle kunder og forhandlere komme til at foregå via telefon og mail. Jeg har et stort netværk i branchen og mange kender mig godt, så jeg er fortrøstningsfuld, fortæller Emil Markussen.

De fire brands

Horreds Möbel AB producerer skrive- og mødeborde, stole samt flytbare stillerum til kontoret, hvor træ er det primære materiale. Horreds har en lang tradition som møbelproducent, hvor fokus altid har været på lokal produktion og materialer i høj kvalitet.

Blå Station AB er kendt for at producere innovative og meget kreative designmøbler og er bl.a. kendt verden over for deres unikke loungemøbler, stole og outdoor-møbler, hvoriblandt flere har vundet internationale priser.

Glimakra of Sweden har et bredt sortiment, men er særlig kendt for rum-i-rummet-løsninger, lydabsorberende skærmvægge, akustisk indretning og design m.v. Produkterne, hvoraf flere har vundet designpriser, er tidløse og lever op til strenge krav om kvalitet og holdbarhed.

Trece AB producerer papirkurve, affaldsbeholdere og øvrige produkter til kildesortering og opbevaring, både til kontorer og offentlige rum. Blandt virksomhedens produkter findes flere internationale prisvindere, og både design, kvalitet, holdbarhed og miljø er en del af virksomhedens DNA.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078