23948sdkhjf

Cheflønninger i byggeriet stikker af

Coronakrisen har lagt en dæmper over lønstigningerne på chefgangene landet over.

Men ikke i byggebranchen, viser tal fra Ledernes Hovedorganisation, som Licitationen - Byggeriets Dagblad har fået fagforbundet til at trække fra sin seneste lønstatistik.

Ifølge analysen er lønnen hos byggeriets ledere steget med 3,4 pct. fra 2019 til 2020, hvilket både er mere end tidligere og et markant større spring end gennemsnittet på tværs af brancher. Her er ledere generelt kun steget 2,4 pct, hvilket er den mindste lønstigning i fire år, viser fagforbundets opgørelse.

Hos Ledernes Hovedorganisation peger cheføkonom Niklas Praefke på coronakrisens effekt i byggeriet som den altoverskyggende hovedårsag.

- Mange andre brancher har været hårdt ramt, mens byggeriet har været meget bedre stillet, og det har givet mere luft til lønstigninger, siger han til Licitationen - Byggeriets Dagblad

- Jeg har svært ved at se andre forklaringer på det.

Lederne har ikke kunnet trække løntal ud på specifikke faggrupper inden for byggeriet, så der er tale om et samlet billede på tværs af byggebranchen.

Desuden er der både mellemledere og topchefer blandt forbundets godt 5.000 medlemmer inden for byggeri og anlæg, og det er ifølge Lederne en årsag til, at cheflønnen ikke lyder skyhøj:

I snit tjente byggecheferne en månedsløn på 60.125 kr. i 3. kvartal ifølge opgørelsen. Det svarer til, at 2019-lønnen lød på omkring 58.150, når der ikke pris- og lønreguleres.

Læs hele artiklen Coronakrise presser cheflønninger op i byggeriet
på Building Supplys søstermedie Licitationen - Byggeriets Dagblad 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.08