23948sdkhjf

Designalliance kaster lys over Wegners skattekiste

Carl Hansen & Søn har indledt samarbejde med Pandul om markedsføring af Hans J. Wegners lampedesign.
Møbelproducenten Carl Hansen & Søn og belysningsproducenten Pandul er gået sammen om en international samarbejdsaftale om salg og distribution af Wegners lampedesign.

Gennem samarbejdet får de to virksomheder mulighed for at iscenesætte deres sortiment af Wegners design fra gulv til loft.

Et naturligt interessefællesskab
Wegner var først og fremmest kendt som møbelarkitekt, men han formgav også flere lamper gennem sit virke. Wegners lampedesign er kendetegnet ved de samme værdier som hans over 400 stoledesign med markant designindhold, høj brugsværdi og håndværksmæssig kvalitet.

Lighedspunkter i designet gør det derfor oplagt at markedsføre de to produktsortimenter sammen, mener de to virksomheder.

- Vi har et naturligt interessefællesskab med Pandul. Vi værner begge om den danske designarv og er rodfæstede i stolte håndværkstraditioner med et passioneret forhold til kvalitet, forklarer Knud Erik Hansen, ejer og 3. generation i Carl Hansen & Søn.

- Gennem vores samarbejde kan vi kaste lys over nye facetter af Wegners designtalent og vise, at han ikke kun var stolens, men også lysets mester. Et godt gennemtænkt eksempel på Wegners sans for formgivning af lamper er hejsependelen ”The Pendant”, som er en vaskeægte klassiker, fortsætter Knud Erik Hansen.

”The Pendant” – med betegnelsen L037 – er nok den mest kendte af Wegners lampedesign. Lampen så dagens lys i 1962 og har været i produktion lige siden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078