23948sdkhjf

Danskernes regnskov vokser

Verdens Skoves indsamling til fordel for regnskoven i Nicaragua nærmer sig den første million.
Miljøorganisationen Verdens Skove genlancerede regnskovskampagnen med en række koncerter og events i efteråret, og det har for alvor sat gang i salget af regnskovscertifikater.

Der er nu indsamlet 800.000 kr. til Nicaraguas regnskove, og en stor del af dem i løbet af de seneste tre måneder.

- Med hjælp fra danskerne har Verdens Skove indsamlet midler nok til bevarelse af et truet regnskovsområde på 350 hektar, eller svarende til 30 gange størrelsen på Zoologisk Have i København – og så bare med mange flere dyr! Og det endda uden TV-shows og store præmier. Området vokser dag for dag i takt med at tusinder af danskere og en række virksomheder samler ind, fortæller Kristian Jørgensen, formand for Verdens Skove.

CO2-udslip svarende til en mindre dansk provinsby
I 1980’erne og 90’erne købte flere end 200.000 danskere et regnskovscertifikat for at bevare regnskoven i Costa Rica og Ecuador. Nu slår foreningen igen på tromme for verdens regnskove igen – denne gang med fokus på et truet regnskovsområde i Rio San Juan, Nicaragua.

Regnskovsrydning er en af hovedårsagerne til klimaforandringerne, fordi regnskoven rummer enorme mængder kulstof, der bliver frigivet, når den ryddes. Området der bevares gennem kampagnen er et godt eksempel, på hvor meget regnskovsrydning betyder i klimaregnskabet.

- Regnskoven som bevares nu i Nicaragua lagrer så meget kulstof, at det svarer til de årlige CO2 udslip fra 24.000 danskere eller en mindre dansk provinsby. Ved at bevare den, gør vi faktisk også os selv og vores børn en tjeneste, samtidig med at vi skaber en fast indtægt for omkring 50 fattige familier i regnskoven, siger Kristian Jørgensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094