23948sdkhjf

Thorup Smed øgede effektiviteten hos Bodilsen

Thorup Smed på Mors har mere end 25 års erfaring med udvikling af maskiner til især træindustrien. Kerneområdet er specialmaskiner, der opfylder kundernes ønsker om effektivitet, automatisering og forbedringer på arbejdsmiljøområdet, og det var da også ønsket om øget effektivitet, der fik møbelkoncernen Bodilsen til at henvende sig til smedevirksomheden.
En ny ordre betød, at Bodilsen A/S skulle producere en meget stor mængde bagbeklædninger i 4 mm MDF-plade. Opgaven lød på skæring af op til ni pynteriller i pladerne, hvoraf to var gennemskærende. De gennemskårne plader skulle hæftes sammen med tape på bagsiden – tapen skulle fungere som hængsler ved pakning af pladerne.

Processen skulle foregå på én linje inklusiv ilægning og afstabling. Et krav var en gennemløbhastighed på op til 30-40 meter pr. minut, samt at ilæggeren skulle kunne rumme minimum 250 plader ad gangen. Anlægget skulle end-videre kunne håndtere plader i størrelser fra 799 x 444 mm til 2020 x 886 mm.

- Det var en spændende opgave og lidt af en udfordring, som Bodilsen kom med, siger Martin Mikkelsen, medejer af Thorup Smed A/S, som på baggrund af Bodilsens behov udarbejdede et oplæg til udformning af et anlæg, som efter nogle små justeringer blev godkendt af Bodilsen.

Hos Thorup Smed er alle opgaver projektbaserede. Det vil sige, at de med-arbejdere, der får til opgave at fremstille anlægget også står for indkørsel og oplæring af de medarbejdere, der skal betjene anlægget.

På den måde danner den viden, medarbejderne opnår ved fremstilling af anlægget, baggrund for indkørsel og oplæring af kundens medarbejdere.

Anlæg med fem separate maskiner
Anlægget til Bodilsen A/S har en samlet længde på cirka 13 meter og består af fem separate maskiner.

En ilægger, bygget op af fire spindler, løfter pladestakken nøjagtig 4 mm hver gang en plade skubbes ind i en efterfølgende fræsemaskine. Fræsemaskinen består af ni højhastighedsmotorer, som fræser pynterillerne og laver gennemskæringerne.

Anlægget set fra forenden. Forrest ses ilæggeren opbygget af de fire kuglespindler. Et vakuumbånd holder pladerne fikseret gennem fræsemaskinen, så sporer-ne får den helt rigtige dybde og placering. Efter fræsemaskinen kører plader-ne gennem et opretterbånd, hvor de opskårne plader skubbes sammen igen, så pladerne holdes tæt sammen, inden de kører ind i en efterfølgende tapemaskine.

Tapemaskinen er opbygget med et overtransportbånd, som trækker pladerne igennem tapemaskinen. Under båndet tapes pladerne automatisk sammen på bagsiden i deres fulde længde af to tapedispensere.

Efter tapemaskinen kører pladerne ud på et saksebord, som takter ned efterhånden som stakken bliver højere og højere.

Anlægget set bagfra, hvor man aner afstableren uden for sikkerhedshegnet. Inden for sikkerhedshegnet ses tapemaskinen.
Gennemløbhastigheden er 40 meter/min, når pladerne ikke skal tapes sammen og 20 meter/min når pladerne tapes.

Thorup Smed stod for opstilling, indkørsel og oplæring af medarbejdere - så det var en køreklar totalløsning, Bodilsen A/S fik overdraget.

- Vi leverede anlægget fuld køreklar inklusiv PLC-styring og sikkerhedsaf-skærmning, fortæller Martin Mikkelsen, som ofte oplever, at kunder vil have én leverandør af en totalløsning, og dermed kun ét sted at henvende sig til ved spørgsmål og service.

Operatør Niels Poulsen står og programmerer anlægget via betjeningspanelet.

Effektiviseringsgevinst
Resultatet er et driftsikkert anlæg, som giver de effektivitetsforbedringer Bodilsen ønskede.

- Vi har opnået en stor effektivitetsgevinst. Fra en gennemløbhastighed på 5-6 meter/min har vi nu opnået en gennemløbhastighed på 20-40 meter/min. Desuden sparer vi to medarbejdere som normalt tapede de opskårne plader sammen i hånden, siger fabrikschef hos Bodilsen, John Nielsen.

Thorup Smed ser fortsat mange muligheder for effektiviseringsgevinster hos produktionsvirksomheder i Danmark, og ser derfor også frem til at servicere mange flere virksomheder, som oplever en stigende konkurrence fra blandt andet lavtlønslande.

Kilde: Thorup Smed A/S.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062