23948sdkhjf

Totalløsninger til møbelbearbejdning

Går man som møbelproducent i maskininvesteringstanker, er det svært at komme udenom JUNGET A/S’ leverandør Biesse, som er en af verdens førende producenter af træbearbejdningsmaskiner.
Biesse har lige fra etableringen i 1970 haft stor succes, fordi de altid har haft en fornemmelse for at kunne præsentere de rigtige produkter tilpasset mar-kedets behov. De har desuden arbejdet meget med produkt- og produktions-udvikling med fokus på digital teknologi i alle maskiner.

I dag kan JUNGET A/S således tilbyde et helt Biesse produktspektrum til møbelproduktion lige fra opskæring og fræsning til boring og kantlimning.

Det modulopbyggede bearbejdningscenter
Gennem de seneste år har der hos møbelproducenterne været et stigende krav til fleksibilitet og udvidelsesmuligheder med moduler. For at imøde-komme de nye processer og produktionsmetoder har Biesse udarbejdet et helt nyt produktprogram inden for CNC-bearbejdningscentre.

Første model i serien var Rover B, og nu har Biesses introduceret den nye model Rover C. Maskinen er udviklet som en standardmaskine, som kan modulopbygges og udvides, så den passer til enhver situation og behov. På den måde kan maskinen til enhver tid udbygges med flere funktioner og tilbehør, uden at man behøver at ændre hele maskinen, hvis nye produktionsbehov opstår.

5-akset Rover bearbejdningscenter
Rover C er den første maskine i Rover-serien, som kan udstyres med 5 akser, og hvor C-aksen kan rotere uden begrænsninger. Maskinens arbejdsbord kan udstyres med Uniclamp moduler, som hurtigt fastholder alle emnestørrelser og -former.

Uniclamp modulerne kan flyttes både manuelt og automatisk. Arbejdsbordet er delt op i områder, der gør det muligt at bearbejde flere – selv meget forskellige – emner på samme tid.

Alle emner produceres ved hjælp af kun ét program for at spare værktøjsskift og dermed øge produktiviteten.

Rover C Høj produktivitet og maksimal fleksibilitet – i samme maskine
Er der behov for bearbejdning med 5 akser, tilbyder Biesse desuden CNC-overfræserne Arrow og Excel, som er kendetegnede ved en meget høj produktivitet, samtidig med at maskinerne er yderst fleksible.

Begge maskiner kan anvendes til specialopgaver i små serier med udnyttelse af det 5-aksede aggregat, samt ATS-bord (Advanced Tablesetting System) og EPS (Electronic Position System).

Ved at samle så mange bearbejdningsprocesser som muligt på den samme maskine opnår man både en fleksibel og en rationel produktion. Ved udnyt-telse af de separate bearbejdningsborde til simultanproduktion kan maskinerne udføre produktion af større serier på rekordtid.

Vedligeholdelsesvenlige kantlimere
Med Stream-serien kan Biesse tilbyde en serie af højkvalitetskantlimere. Maskinerne fås i forskellige længder og kan konfigureres med forskellige aggregater alt efter behov. Blandt de mange fordele ved kantlimerne kan blandt andet nævnes, at limenheden er udviklet på en sådan måde, at brugeren sikres en supervedligeholdelsesfri maskine.

Maskinerne kan desuden udstyres med automatisk værktøjsveksel, hvilket giver en fleksibel maskine med omstillingstider tæt på nul.

Selco pladeopskæringsanlæg
Selco er en del af Biesse Group, som har specialiseret sig i vandrette plade-opskæringsanlæg og vinkelanlæg, som er kendetegnede ved deres høje snitkvalitet og vinkelnøjagtighed.

Maskinerne kan fås som mere eller mindre fuldautomatiske anlæg. Selco-serien starter ved EB70, som er den mindste af savene med en snitlængde på op til 4300 mm. EB70 har et ergonomisk design og kræver ikke den store plads.

I den anden ende af spektret ligger WNA 600, hvor snitlængden er op til 5700 mm, og fokus er på fleksibilitet og produktivitet.

Artech til håndværksvirksomhederne
Til mindre håndværksvirksomheder tilbyder Biesse konceptet Artech, som består af en hel serie af produkter såsom kantlimere, bredbåndspudsere, pladesave, dyvelboremaskiner, korpuspressere og mindre CNC-maskiner.

Grundlaget for Artech konceptet er bygget på den know-how og høje standard, som Biesse er så kendt for.

For mere information om Biesse produkterne kontakt JUNGET A/S eller gå ind på http://www.junget.dk.

Kilde: Junget A/S.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08