23948sdkhjf

Møbelproducent har gearet sig tilbage i topform

Møbelproducenten Unique Furniture, der har hovedsæde i Kolding, er efter et par øv-år tilbage på vækstsporet.  Det viser det nyligt offentliggjorte årsregnskab, der for andet år i træk byder på markante spring på både top- og bundlinje. 

I fjor gik bundlinjen fra rød til sort med en resultatfremgang før skat på små 14 mio. kr., og i det nyligt offentliggjorte regnskab er der føjet yderligere 11 mio. kr. til resultatet, der før skat lyder på godt 20 mio. kr. I samme periode er bruttofortjenesten vokset fra knapt 40 til godt 51 mio. kr., og ifølge adm. direktør Flemming Lindtofte er omsætningen steget nogenlunde tilsvarende. 

– Det nærmer sig et rekordniveau, så vi er bestemt godt tilfredse med resultatet, lyder det fra direktøren, der i det seneste år for alvor har set resultatet af en række omkostningstilpasninger. 

Var gearet til mere

– Vi havde et par dårlige år med underskud i 2016/17 og 2017/18, hvilket skyldtes, at vi på det tidspunkt havde gearet os til en større vækst, der ikke rigtig kom, forklarer han. 

Unique Furniture blev stiftet i 2007, og forventningen om større vækst var langt fra grebet ud af den blå luft. På nær de to omtalte regnskabsår har virksomheden i alle årene lavet overskud i millionklassen, og tilpasningerne har sikret, at man nu er tilbage i det rigtige gear.

– Derfor begyndte vi allerede på det tidspunkt en omkostningstilpasning, og det tager selvfølgelig lidt tid, før sådan noget slår rigtigt igennem, så vi har først set den fulde effekt her i det seneste regnskabsår, siger Flemming Lindtofte, og peger på, at der er skåret lidt på en række overheadomkostninger i den europæiske del af virksomheden, mens der er skåret lidt dybere den Fjernøsten-baserede sourcing-organisation. 

– Det er ikke noget voldsomt, men der har været lidt forskellige ledelseslag, hvor der kunne reduceres, lyder det. 

Amerikansk minus til plus

En anden forklaring på øv-årene skal findes i USA, hvor Unique Furniture i 2016/17 stiftede et datterselskab med hovedsæde i New Jersey, der indtil videre har været en underskudsforretning. 

– Også i det her regnskabsår kom vi ud med et underskud i det amerikanske selskab, men dog væsentligt reduceret i forhold til tidligere, fortæller Flemming Lindtofte, der peger på, at den amerikanske modvind ser ud til at være vendt. 

– Nu lukkede vi jo regnskabet i juni, og de fem følgende måneder har alle sammen givet overskud derovre, så vi er begyndt at få bedre fat, lyder det fra direktøren, der også forventer, at coronapandemien kommer til at skubbe yderligere på salget i USA. 

– Jeg tror, coronaen har haft en positiv effekt, og kan i hvert fald se, at vi er vokset kraftigt på onlinesalget, fortæller han og understreger, at pandemien også har medført et fokusskift hjemme i Kolding. 

– For os at se, har coronaen trukket hele online-drejningen en fem-seks år frem i tiden, og hvor vi før har sendt store containere med store volumener afsted, er vi nu ved at tilpasse os den nye virkelighed. Det gør vi blandt andet ved at investere meget i it-værktøjer og i vores logistiske setup, så vi kan følge med den accelererede udvikling, lyder det.   

Unique Furniture af 14. juni 2007 A/S
mio. kr. 2019/20 2018/19
Bruttofortjeneste 51,5 40,0
Driftsresultat 21,1 11,0
Resultat før skat 20,1 8,9
Årets resultat 15,2 6,2
Balancesum 78,0 93,2
Egenkapital 26,6 11,7
Gns. antal ansatte 91 88
Regnskabsåret blev afsluttet 30. juni 2020.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.39