23948sdkhjf

Fritz Hansen overvejer 7’er-produktion i Polen

Møbelproducenten overvejer i forbindelse med reinvestering i nyt produktionsudstyr mulighederne for 7’er-produktion i Polen.
I dag beskæftiger Fritz Hansen 40 medarbejdere på fabrikken i Vassingerød, hvor Arne Jacobsens berømte 7’er-stol produceres. Nu overvejer ledelsen produktion andetsteds, skriver SN.dk.

Tid til reinvestering
Det er direktør Jacob Holm fra Fritz Hansen, der overfor Frederiksborg Amts Avis løfter sløret for virksomhedens planer.

- Det er tid til at reinvestere i nyt produktionsudstyr, og derfor er det naturligt, at ledelsen og medarbejderne overvejer, om der skal investeres og sikres arbejdspladser i Danmark, eller om tiden desværre er inde til at flytte uden for Danmark på grund af de høje produktionsomkostninger herhjemme, siger han.

Han understreger, at beslutningen om en eventuel flytning tages senest til sommer.

Langt fra den eneste
Fritz Hansen er langt fra den eneste virksomhed, der kaster lange blikke efter de lavere produktionsomkostninger i udlandet.

Tal fra erhvervsorganisationen viser, at to ud af tre danske produktionsvirksomheder forventer at flytte til udlandet i de kommende år.

- Mange virksomheder har deres primære afsætningsmuligheder uden for Europa. De afsætter mange varer til udlandet og endda til relativt fjerntliggende markeder, hvor vi ser den største vækst. Derfor kan det være nyttigt at have sin produktion lokalt. Samtidig er det hundedyrt at producere sine varer herhjemme, og derfor ser mange virksomheder sig nødsaget til at fravælge Danmark, forklarer Maria Hove Pedersen, økonomisk konsulent i DI.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109