23948sdkhjf

Svensk gør-det-selv-succes får dansk ejer

Kapitalfonden Polaris har overtaget Skånska Byggvaror med 100 ansatte og en årlig omsætning på 430 mio. SEK.
Dansk-svenske Polaris Equity har sikret sig 80 % af ejerskabet i den svenske virksomhed Skånska Byggvaror AB, der producerer og sælger byggevarer til gør-det-selv-segmentet; herunder vinduer, yderdøre, badeværelser og garderober.

Skånska Byggvaror er grundlagt i 1965 og har siden udviklet sin egen model med et mindre, egenproduceret byggevaresortiment. Virksomheden er vokset kontinuerligt og opnåede i 2011 en omsætning på 430 mio. SEK.

Konceptet skal gøres internationalt
Skånska Byggvaror har med tiden udviklet sig fra at være et klassisk postordre-foretagende til i dag at fremstå som en moderne, e-handelsvirksomhed med den 15. største webbutik i Sverige.

- Gennem videreudvikling af det eksisterende forretningskoncept, herunder udvidelse af sortiment, antallet af showrooms og geografisk spredning, ser vi et fortsat vækstpotentiale i virksomheden. Planen er at gøre Skånska Byggvaror til en international virksomhed og samtidig skabe øget synlighed I Sverige, udtaler Peter Ankerst fra Polaris.

Hos den nuværende ejer, Blomco AB, ser Anders Blomkvist frem til det kommende samarbejde med den nye storinvestor:

- For Skånska Byggvaror er det på tide at tage det næste skridt og udnytte de muligheder, som dette forretningskoncept har skabt grundlaget for. Polaris har en god indsigt i virksomheden og har præsenteret en forretningsplan, som vi tror på, siger han.

Både ledelse og den øvrige organisation fortsætter hos Skånska Byggvaror i det nye setup.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.518