23948sdkhjf

Træ er seriøst alternativ

Træhuse er blevet politisk korrekte, og nu sætter Norge for alvor fokus på fordelene ved at lave større konstruktioner i træ. Trondheim, Bergen og Stavanger vil være blandt de førende.
Ny teknolog, større miljøhensyn, energibesparende byggemetoder og forbedrede konstruktioner har gjort træ til et konkurrencedygtigt materiale i byggeindustrien. Tre af Norges større byer vil nu indgå et samarbejde, der vil gøre det lettere at kaste sig ud i arkitektur baseret på træ.

I dag er Trondheim den mest avancerede by, når det gælder research og teknologi inden for byggeri i træ, mens Stavanger er bedst inden for miljø og energi. Bergen er i stedet førende i design og arkitektur. Ved at trække på hinandens spidskompetencer vil de tre byer arbejde på at blive førende inden for konstruktioner i træ.

Nye investeringer inden for træbyggeri vil også medføre flere job i træbearbejdningsindustrien. I øjeblikket bliver træ til byggeindustrien importeret, men den forbedrede teknologi kan gøre den import overflødig. Optimister ser i stedet en mulighed for træbearbejningsindustri langs den norske kyst.

Kilde: Nordic Family Forestry. http://www.nordicforestry.org

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093