23948sdkhjf

Innovative nordmænd med i FSC Danmark

Norske Kebony, der blev etableret i Danmark sidste år, er kommet godt i gang på det danske marked. Et medlemskab af FSC Danmark skal nu udbrede kendskabet yderligere.
Sidste år forlod Mona Gøtske og Carsten L. Møller trægrossisten DLH for i stedet at introducere det norske firma Kebony på det danske marked .

Kebony har udviklet en miljøteknologi, der giver et alternativ til de truede tropiske træarter ved at forbedre egenskaberne i bæredygtigt nordisk træ.

Teknologien har de senere år vundet indpas blandt arkitekter og bygherrer i Norge, hvor Kebony-træ er blevet anvendt til hundredvis af projekter. Kebonys primære produkter er beklædning, terrasse og konstruktionstræ .

Skal bruges til opbygning af netværk
Siden etableringen i Danmark i midten af 2011, er det lykkedes at få foden inden for flere steder. Blandt andet skal Kebony levere 1.000 m² træterrasse til det nye hovedsæde hos Novo Nordisk, der er tegnet af Henning Larsen og SLA.

Det næste års tid er fokus hovedsagligt på at levere træ til byggesager inden for områder som offentligt byggeri, ejerboliger, brodæk/havnemoler og parkanlæg. Ifølge Mona Gødske er et medlemskab hos FSC Danmark vigtigt, når man som ny aktør ønsker at slå igennem med en markant miljøprofil:

- Som en nyetableret virksomhed i Danmark, er det er god måde for os at opbygge netværk og øge kendskabsgraden til Kebony, siger hun og uddyber:

- Vi er blevet medlem af FSC Danmark, da vi ønsker at støtte det nationale initiativ til udbredelse af kendskabet til bæredygtigt fremstillet træ. FSC Danmark gør et kæmpe stykke arbejde, og de laver mange events i løbet af året, som man kan deltage i.

Kebony har bidraget til FSC Danmarks byggekampagne, ”Byg med FSC”, som skal inspirere byggeriet til at bruge FSC-certificeret træ. Se mere på www.fsc.dk/bygmedfsc
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078