23948sdkhjf

Godt arbejdsmiljø smitter

Større virksomheder, som har styr på arbejdsmiljøet, kræver det samme af deres underleverandører. Det er mere effektivt til at opnå bedre sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen end kontrol fra myndighederne.
- Kravene motiverer de små virksomheder til at få styr på arbejdsmiljøet. Det kunne give indsatsen for et bedre arbejdsmiljø et gevaldigt skub fremad, hvis alle de ansvarlige virksomheder ville følge disse virksomheders eksempel, siger Jan Toft Rasmussen, konsulent i Dansk Metals arbejdsmiljøsekretariat.

Hans forklaring er, at det er svært som stor virksomhed at profilere sig på et godt arbejdsmiljø, hvis virksomheden bare lægger de beskidte opgaver ud til mindre virksomheder uden at interessere sig for deres arbejdsforhold.

Erfaringerne blev fremlagt på Verdenskongressen om sikkerhed og sundhed på arbejdet, som finder sted i Orlando, USA i disse dage.

Mange penge i godt arbejdsmiljø
Investeringer i arbejdsmiljø betaler sig. Det giver mindre fravær, færre produktionsstop, større produktivitet og bedre konkurrenceevne. Alt det lagt sammen betyder, at de penge virksomheden bruger på at investere i arbejdsmiljøet kommer op til 30 gange tilbage.

Organisationer og institutioner har lavet beregningsmodeller, som virksomhederne kan bruge til at regne ud, hvilken økonomisk gevinst de kan hente på at forbedre arbejdsmiljøet.

Kilde: Pressemeddelelse fra Dansk Metal, http://www.danskmetal.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094