23948sdkhjf

Orkanen Rita tvinger olieindustrien i knæ

Orkanen Rita nærmer sig Texas og den Mexicanske Golf. Alt tyder på, at Rita vil skabe enorme ødelæggelser og påvirke olieindustrien i langt højere grad end sin forgænger Katrina.
USA forbereder sig i øjeblikket på endnu en ødelæggende orkan i den Mexicanske Golf, Også verdens olieindustri er ved at forberede sig på en potentiel krise, da orkanen Rita for alvor kan ramme en industri, der endnu ikke er kommet til hægterne efter Katrina.

Lige nu er 40.000 oliefolk ved at blive evakueret fra de mange hundrede olieplatforme i den Mexicanske Golf. Det er dog ikke olieplatformene, der skaber størst bekymring i oliebranchen, men derimod risikoen for at orkanen vil ødelægge endnu flere raffinaderier. Texas har 26 raffinaderier og 17 af dem ligger udsat ved kysten, fremgår det af Berlingske Business.

Raffinaderierne er i fuld gang med at sikre sig og lukker derfor ned for olieproduktionen. Det betyder, at 20 procent af den amerikanske raffinaderikapacitet er på vej til at lukke, og det kommer til at mærkes på et marked, der allerede er i knæ efter orkanen Katrina, skriver avisen.

Olieindustriens største udfordring i øjeblikket er nemlig ikke at skaffe råolie nok. Derimod er der mangel på raffinaderikapacitet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078