23948sdkhjf

Orkanen Katrina sætter spor på træmarkedet

Orkanen Katrina og de efterfølgende oversvømmelser i USAs sydstater kostede menneskeliv og enorme materielle ødelæggelser. Og nu er virkningen kommet til træmarkedet som forudser store genopbygningsarbejder i Florida, Tennessee, Mississippi, Louisiana og Alabama.
Orkanen ramte 29. august, og allerede 1. september kunne Huntsville Times melde om kraftigt stigende priser på krydsfinér-plader. Straks efter en katastrofe er det altid reperationsmaterialer som plader og vinduer der efterspørges.

Genopbyningen af hele huse og dermed efterspørgslen på tømmer er længere tid om at komme i gang, men tømmerpriserne er også steget allerede.

APA – The Engineered Wood Association (tidligere American Plywood Association, deraf navnet APA) – informerer på sin hjemmeside om Katrinas virkninger for træindustrien og om industriens reaktioner på katastrofen. APA er dog forhindret af den amerikanske konkurrencelovgivning i at diskutere træpriser eller gætte på hvad der sker med priserne i fremtiden. På hjemmesiden kan man også gratis downloade en praktisk vejledning i vurdering af fugtskader i trækonstruktioner efter oversvømmelse.

Skovene er hårdt ramt
Også udbudssiden er kraftigt påvirket af orkanen. De første opgørelser viser at skovene i de berørte områder er hårdt ramt.

USDA Forest Service (svarer til den danske Skov- og Naturstyrelse) har foreløbig skønnet at Katrina har skadet eller ødelagt 45 millioner kubikmeter træ fordelt på cirka 2 millioner hektar i Mississippi, Alabama og Louisiana. Det er endnu for tidligt at sige hvor stor en del af træet der kan oparbejdes.

Kilde: Træ er miljø.

http://www.trae.dk/index.asp?page=/Dokum...



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079