23948sdkhjf

Fuldt hus til træhus-konference

Onsdag den 21. september 2005 mødes 150 arkitekter, entreprenører, producenter og rådgivere på Teknologisk Institut for at tale om udviklingsmulighederne for den danske træhusbranche.

Fuldt hus til træhuskonference



Dagens konference arrangeres af Teknologisk Institut, Træ, og bliver en årligt tilbagevendende begivenhed.

- Der er i øjeblikket meget fokus på træhuse, og det er opmuntrende at se, at der har været en helt overvældende stor interesse for konferencen, fortæller Peder Fynholm fra Teknologisk Institut.

- Vi har kun plads til 150 deltagere, så vi har desværre måttet sige nej til mange, der gerne har villet være med. De mange tilmeldinger viser, at der er interesse og behov for, at branchen samlet ser på mulighederne for udvikling. Træhusindustrien har lige nu en enestående chance for at få en solid konkurrenceposition på det internationale træhusmarked. Interessen har været stor fra alle dele af byggebranchen lige fra de producerende til bygherrerne. Rådgivere og arkitekter har også vist stor interesse.

Frederikke Larsson, Teknologisk Institut, der sammen med Peder Fynholm har været tovholder på konferencen udtaler:

- Det er vældig positivt, at også arkitekterne viser stor interesse for udviklingen af træhusindustrien. Det er vigtigt at få den arkitektoniske og byplanmæssige vinkel på dette område, der ellers i mange år har været præget af udenlandsk byggetradition. Et tæt samarbejde mellem producenter, rådgivere og arkitekter giver gode resultater med dansk identitet. Dette er der ganske givet et marked for.

Alle aspekter er med
Konferencen er opdelt i 3 hovedemner: en industriel del, en arkitektonisk, æstetisk og byplanmæssig del og endelig en mere teknisk del. Således bliver træhusudviklingen set fra mange vinkler.

Konferencen åbnes af Erhvervs- og Boligstyrelsen, der giver en politisk vurdering af træhusets frem-tid i dansk byggeri. Hovedtemaet for formiddagens indlæg er de muligheder, der er for udviklingen af og behovet for industriel fremstilling af træhuse, hvor fleksibiliteten og individuelle særpræg stadig er i højsæde.

Eftermiddagen sætter fokus på de arkitektoniske udviklingsmuligheder. Her vil bl.a. Henrik Stjern-holm fra Vejle Kommune fortælle om, hvordan kommunen har formuleret arkitektoniske krav til moderne træhuse, og hvordan de kan indgå i en urban struktur.

Dagen sluttes af med indlæg af mere teknisk karakter. Her er det eksperterne fra Teknologisk Institut, der tager over. Lars Olsen fortæller om de nye regler for energiforbrug, der stiller store krav til producenter og projekterende af træhuse. Thomas Witterseh fortæller om indeklimamærkning af træhuse, og hvordan et godt indeklima kan dokumenteres. Sluttelig vil Niels Morsing stille skarpt på, hvordan træhuse kan forblive smukke med et minimum af vedligeholdelse.

Kilde: Pressemeddelelse fra Teknologisk Institut, Træ.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078