23948sdkhjf

AB Inventech leverer til de store

Opfinder og maskinbygger Arne Bech fejrer 50 års dag med stor udvidelse af sit livsværk.
Man kan godt ende som en kreativ direktør for sin egen virksomhed i pæn vækst, selv om man kun har gået ni år i skole. Og produktion kan stadig betale sig i Danmark. Hvis virksomhederne vel at mærke automatiserer.


Arne Bech og hans virksomhed, AB Inventech A/S i Ikast, er et bevis på begge påstande. Lørdag den 24. fejrer det tekniske naturtalent 50 år, og mindre end en uge efter, fredag den 30, indvier vækstvirksomheden sin nye 750 kvadratmeter montagehal lige ved siden af produktionslokalerne i Ikasts industrikvarter.
For bare ti år siden så tingene helt anderledes ud. Otte mand klarede produktionen af automatiseringsmaskiner, og kunderne var næsten udelukkende lokale tekstilvirksomheder. Siden har tekstilvirksomhederne flyttet deres produktion til Asien, og AB Inventech har til gengæld hjulpet en lang række andre kunder med automatisering af deres produktion. Med succes.

I dag beskæftiger AB 20 ansatte samt yderligere ti hos underleverandører, heraf flere lokale. Så mandskabet er altså næsten firdoblet og omsætningen seksdoblet de seneste ti år. AB har en strategi om fortsat vækst, og opførelsen af den nye montagehal er en del af planen.

AB har hurtigt vokset sig stor som partner med de store, og i dag udgør ordrer til en million eller mere pr. styk den største del af omsætningen. Derfor er Arne Bech i dag arbejdsgiver for en bred flok af maskinarbejdere, klejnsmede, værktøjsmagere, konstruktører og maskinteknikere.

- Arnes helt store force er som problemknuser. Jeg har aldrig mødt et lige så stort naturtalent som Arne, når det gælder om at sætte kendt teknologi sammen på en ny måde - til hurtigere, billigere og mere præcis produktion. Hans evner er usædvanlige - og er med til at gøre det både spændende og sjovt at arbejde her, lyder skudsmålet til fødselaren fra produktionschef Niels Kirkegaard.

Arne Bechs 50 års fødselsdag og indvielsen af den nye montagehal fejres med reception fredag den 30. september kl. 10-14 hos AB Inventech A/S, Eli Christensensvej 76-80, Ikast.

Kilde: Pressemeddelelse fra AB Inventech A/S, den 14. september 2005.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063