23948sdkhjf

Tusindvis af festugeprogrammer skal isolere danske hjem

Hvad gør man med 25.000 programmer og aviser, der skulle have været uddelt til glade gæster under Aarhus Festuge i sommers?

Det dilemma stod arrangørerne bag Aarhus Festuge i, da festlighederne i sommer måtte aflyses grundet Covid19. Programmerne var kommet ind ad døren bare to timer før, festugen officielt blev aflyst. Tilbage stod arrangørerne med tonsvis af programmer og indstiksaviser, der skulle kasseres.

Men i stedet for at smide dem ud, fik de den idé at sende dem til Papiruld Danmark i Hillerød, som producerer isoleringsmaterialet papiruld af overskudspapir og genbrugsaviser, og således ender de kasserede programmer deres dage som isolering.

Nok til fire parcelhuslofter

–  Vi har forsøgt at vende det negative til noget positiv og det er dejligt at vide, at resultatet af de mange timers arbejde ikke blot samler støv i et kælderrum, fortæller Festugedirektør Rikke Øxner.

Programmerne er forvandlet til Papiruld Iso-Let, som kan købes i byggemarkeder. De 25.000 programmer og aviser kan tilsammen isolere lofterne på fire gennemsnitlige parcelhuse i ca. 200 mm tykkelse og kommer ifølge en pressemeddelelse samlet set til at spare miljøet for ca. 1,5 tons CO2 pr. år.

–  Det var en lidt uventet leverandør. Men vi er glade for at, vi kunne hjælpe med at få omdannet overskudsprogrammerne til et miljøvenligt isoleringsmateriale, der nu foruden CO2 også sparer varme i fire parcelhuse et sted i Danmark, fortæller Teknisk Direktør i Papiruld Danmark, Claus Skov.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078