23948sdkhjf

Østjysk kontorleverandør opkøber fynsk konkurrent og dialekt

Hos Haubjerg Indretning i Kolding ser man frem til et snarligt fynsk indtog, når virksomheden ved årsskiftet overtager den 38 år gamle Odense-virksomhed FKC Møbler.

–  Det er et firma, der minder utrolig meget om os, så det glæder mig, at det er lykkedes os at blive enige om en handel, lyder det fra Kenneth Petersen, direktør og indehaver af Haubjerg Indretning.

Begge virksomheder beskæftiger sig med indretning af blandt andet kontorlandskaber, og ifølge FKC-grundlæggeren er der da også tale om et oplagt match.

–  Et salg har været planlagt i nogle år, men jeg skulle finde den rigtige arvtager, og det er lykkedes med Kenneth Petersen, som jeg har kendt i mange år. Det er et rigtig godt firma, og jeg glæder mig over, at aftalen er kommet i hus, lyder det fra Ole Søndergaard, stifter af FKC Møbler, som tillige med virksomhedens anden medarbejder, Torben Hansen, fortsætter i det nye setup.

Fynboer foretrækker fynsk

Navn og lokaler bliver der heller ikke pillet ved, og overtagelsen kommer dermed ikke til at gøre nogen forskel for virksomhedernes kunder. Til gengæld er håbet, at det medfører en betragtelig forskel for den Kolding-baserede Haubjerg Indretning.

–  Det er sådan med fynboer, at de helst vil handle med dem, der taler fynsk, og det er der ingen af os der gør, lyder det fra Kenneth Pedersen, ifølge hvem virksomheden indtil videre har haft svært ved at få rigtigt godt tag i det fynske kunder.

Han understreger dog, at det ikke kun er dialekten, han betragter som et stort aktiv.

–  Kemimæssigt passer vi rigtig godt sammen, og vi har begge to kundeservice i højsædet, så da muligheden bød sig, tænkte vi ”det prøver vi sgu”, fortæller Haubjerg-direktøren, der ikke mindst glæder sig over at få Ole Søndergaard med på holdet.

–  Aftalen er, at han bliver hos os i minimum et år, og jeg håber og tror, at det her bliver til stor gavn for begge parter, lyder vurderingen.

Haubjerg Indretning kom ud af det forskudte regnskabsår 2019/20 med en bruttofortjeneste på godt 4 mio. kr., mens årets resultat før skat lød på 2,2 mio. I kraft af sin status som enkeltmandsvirksomhed har FKC Møbler ikke offentliggjort virksomhedens regnskaber i CVR.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078