23948sdkhjf

Steens Gruppen har overskud i presset marked

Steens Gruppen kommer ud af 2004/2005 med overskud. Koncernen har klaret sig på et presset marked og forventer også, at komme ud af 2005/2006 med positivt resultat.
I Steens Gruppen, der omfatter Steens Furniture A/S og produktions-selskabet Steens Furniture Kjellerup A/S, blev koncernomsætningen på knap 300 millioner kroner, hvilket er en stigning på 2 %. De 2 % dækker over forskydninger, da koncernomsætningen på egenproducerede varer er steget med 11 % og underleverandørarbejde er reduceret.

Fremgangen på egenproducerede varer forklares med den vedtagne markedsstrategi om at fokusere på nuværende hovedmarkeder.

Koncernresultatet blev et overskud før skat på 0,6 millioner kroner mod 0,5 millioner sidste år. Resultatet er negativt påvirket af, at indtrængningen på et nyt marked har vist sig længere end forventet, hvilket medførte et negativt markedsbidrag på 3 millioner kroner. Endvidere er resultatet negativt påvirket af omkostninger til due diligence m.v. på 0,5 millioner kroner i forbindelse med et opkøb af en produktionsenhed i Østeuropa, som ikke blev gennemført.

Ledelsen betragter resultatet som tilfredsstillende, når man tænker på de meget vanskelige markedsvilkår inden for fyrretræsmøbler. Salgspriserne er gennemsnitlig faldet med 3 % i regnskabsåret, hvilket er delvist kompenseret via reduktioner i kapacitetsomkostninger samt kostprisbesparelser som følge af effektiviseringer og lavere materialepriser. De lavere materialepriser skyldes et øget indkøb af komponenter m.v. fra lavtlønslande.

Steens Gruppen fremhæver desuden, at resultatet ikke mindst skyldes den kæmpe indsats, som medarbejderne har ydet de seneste år.

Fremtiden
På hovedmarkedet England er der tendenser til en forbrugerdrevet lavkonjunktur, hvilket påvirker efterspørgslen negativt.

På det nye marked nævnt ovenfor forventes i 2005/06 break-even og derefter positive resultater. Det er et element i markedsstrategien at starte op på nye markeder, når igangsatte markeder er organisatorisk på plads og tæt på break-even. Der er i 2004/05 gennemført en markedsundersøgelse om opstart af endnu et nyt marked og dette marked startes op i efteråret 2005.

Steens Gruppen arbejder fortsat aktivt på opkøb af en anden produktionsenhed eller etablering af en produktionsenhed i Østeuropa, hvilket forventes gennemført i foråret 2006.

De forhold samt den vanskelige konkurrencesituation får i 2005/06 koncernen til at forvente et omsætningsresultat på niveau med sidste år og et positivt resultat.

Kilde: Pressemeddelelse fra Steens Furniture A/S, den 8. september 2005. http://www.steens.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078