23948sdkhjf

Lystbetonet Søborg-snedker snupper årets Finn Juhl-pris

Måske Danmarks fornemmeste pris inden for møbelformgivning. Sådan lyder vurderingen fra årets modtager af Finn Juhl Prisen, Jonas Lundby Jensen, der ser tildelingen som en stor anerkendelse af den kompromisløse tilgang, han har til sit arbejde.

–  De ting, jeg har gået og arbejdet med, har nok været ret svære at sætte i produktion, fordi jeg er meget lystbetonet i min tilgang og i høj grad har eksperimenteret og gjort, hvad der passer mig. Det betyder også, at det kan være svært at leve af, så det gør mig rigtig glad, at nogen anerkender den tilgang, lyder det fra Jonas Lyndby Jensen, der har en baggrund som møbelsnedker og siden er uddannet møbeldesigner fra Danmarks Designskole.

Han har siden sin afgang udviklet og udstillet mange møbeltyper, fortrinsvis snedkermøbler, og søgt at videreudvikle dansk designs guldalder. Med respekt for den nordiske arv og møbelklassikere forsøger den Søborg-baserede snedker at udvikle og forny møbler, af kendte og nye materialer, ved at tilpasse moderne teknologi og produktionsmetoder.

Nye værktøjer og projekter

Prisen uddeles i år med lidt forsinkelse den 27. november, men allerede i sommer modtog Jonas Lundby Jensen nyheden samt det medfølgende æreslegat på 100.000 kr.

– Og det er allerede brugt, lyder det fra prismodtageren, der blandt andet har investeret i nye snedkerværktøjer, nye møbelprojekter samt en hjemmeside, der snart kan lanceres.

Jonas Lyndby Jensen har netop udstillet med Snedkernes Efterårsudstilling og deltaget i mange møbeludstillinger både i Danmark og internationalt.

Sideløbende med møbelformgivningen laver han restaureringer og inventarløsninger for både butikker og private fra snedkerværksted i Søborg.

Prisuddelingen finder sted d. 27. november i Finn Juhl-producenten One Collections nye showroom i København.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078