23948sdkhjf

Ingen klemte kunder i koldingensisk køkkenkonkurs

Multiform-butikken i Kolding blev i sidste uge taget under konkursbehandling efter en egenbegæring fra franchisetageren. Efter en enkelt lukkedag kunne butikken dog igen slå dørene op tirsdag, for Multiform A/S har valgt at overtage konkursboet og drive butikken videre, til en ny franchisetager er kommet på plads.

–  Vi kan se et stort potentiale i region syd, så for at fastholde vores markedsandel og sikre, at der ikke er nogen kunder, der kommer i klemme, har vi valgt at gøre det på den her måde, fortæller Allan Meyer, adm. direktør i Multiform.

Således drives butikken i første omgang videre i et samarbejde mellem den Kibæk-baserede køkkenproducent og Multiform-forhandleren i Aabenraa. Men det er ikke en permanent løsning, understreger Allan Meyer.

–  Vi skal ikke drive køkkenbutik, vi skal drive køkkenfabrik, siger han om Multiform A/S.

Årrække med underskud

Multiform Kolding har i en årrække kørt med underskud. Butikken kom ud af 2019 med et tab på godt 1 mio. kr., mens egenkapitalen ved årets udgang lød på minus 3,7 mio. kr. Ved årets afslutning var selskabets samlede gæld på 6,3 mio. kr., og for langt størsteparten var der tale om kortfristet gæld.

Ifølge advokat Rune Richelsen, der har stået for sagsbehandlingen i konkursboet, er der primært tale om gæld til franchisegiver, der dermed lider et milliontab på konkursen. Allan Meyer ønsker dog ikke at oplyse, præcis hvor meget konkursen har kostet Multiform.

Så hurtigt – og ordentligt – som muligt

Til gengæld sætter direktøren gerne ord på, hvad en ny franchisetager i Kolding skal kunne.

–  Størsteparten af vores forhandlere er enten arkitekter eller indretningsarkitekter, og vi ser meget gerne en profil, der har et godt øje for det designmæssige, fortæller han og understreger, at et godt salgsgen selvfølgelig også er en forudsætning.

Han vurderer, at en ny og permanent løsning for butikken kan være landet i løbet af de næste tre til seks måneder.

–  Som koncern tror vi meget på området og på, at vi med den rigtige konstellation kan få en fornuftig forretning op at køre. Så selvom vi selvfølgelig også gerne vil have en løsning på plads hurtigst muligt, er det også rigtig vigtigt, at det bliver gjort ordentligt, og at det bliver den rigtige løsning, vi finder, slår direktøren fast.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078