23948sdkhjf

2000 ton tysk træflis på vej til Bredebro

Geminor har netop indgået en aftale om importere biomasse fra Tyskland til Bredebro Varmeværk. 

Kontrakten, der er Geminors første tyske af slagsen, omfatter leveringen af 2000 tons biomasse til varmeværket fra november 2020 til og med april eller maj næste år. 

Der er i øjeblikket et stort overskud af tysk træflis på grund af barkbillens hærgen, fortæller Manfred Rissmann fra Geminor. 

- De varme og tørre somre i de seneste år har skabt et perfekt klima for barkbillen, som derfor har invaderet fyrre- og grantræer i Tyskland. Heldigvis kan det ødelagte træ anvendes i produktionen af træflis, siger Manfred Rissmann.

Geminor har over sommeren leveret rundt regnet 300 tons biomasse til Brederbro Varmeværk, men er altså nu klar til at give den fuld skrue med de 2000 tons. 

Vigtige synergier

Geminors Danske landechef Kasper Thomsen har fulgt det danske biomassemarked i et stykke tid og ser et stort potentiale i importen af biomasse til Danmark.

- Det er et interessant marked for os og der er store fordele relateret til logistik, stabile leverancer og pris. Biomasse er en naturlig del af vores portefølje og vores plan er styrke os på det danske biomassemarked og blive en stabil leverandør til de danske varmeværker, siger Kasper Thomsen. 

Den tyske træflis, biomassen om man vil, er certificeret under ordningen Sustainable Biomass Program (SBP).

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.064