23948sdkhjf

Stockholm-messen er aflyst

Messearrangøren Stockholmmässan må opgive to af sine største arrangementer i de første måneder af 2021. Det gælder indretningsmessen Formex, der skulle være afholdt til januar, samt den traditionsrige Stockholm Furniture and Light Fair, der skulle være løbet af stablen til februar.

Det oplyser messearrangøren i en pressemeddelelse.

– Vi befinder os i en utroligt bekymrende situation, som er fælles for hele konference- og messeindustrien, og som vil få konsekvenser for alle de sektorer, som vores arrangementer er vigtige for, siger Christian Clemens, adm. direktør for Stockholmmässan.

Han peger på at aflysningen af Formex primært ramme de små og mellemstore virksomheder, der har benyttet messen som en handelsplads, mens aflysningen af Stockholm Furniture og Light Fair rammere en bredere kreds.

–  Vi betragter Stockholm Furniture & Light Fair ikke blot som et vigtigt mødested for branchen, men også som en utrolig vigtig begivenhed for hele Stockholm, som er en af ​​Europas to designhovedstæder. Det er en af ​​regionens store internationale begivenheder, der i normale tider aktiverer hele byen, og som på mange måder bidrager stærkt til turistsektoren, udtaler messedirektøren.

Alle muligheder afsøgt

Der er ellers blevet arbejdet benhårdt på at finde måder, man trods coronaen fortsat ville kunne afvikle de to arrangementer på.

–  Vi ansøgte blandt andet om en polititilladelse til at arrangere Formex i et mindre format, hvor vi havde indført store tilpasninger for at kunne tilbyde et mødested til en lukket gruppe. Desværre blev vores anmodning afvist, og vores udstillere kan ikke vente længere på et svar fra os, så derfor er vi tvunget til at aflyse, udtaler Chicie Lindgren, business area manager Stockholm Design Events, Stockholmsmässan.

Mens messehallerne på Mässvägen 1 altså kommer til at stå tomme til februar, skrues der i stedet op for Stockholm Design Week, der traditionen tro afholdes samtidig med den nu aflyste messe.

–  Vi fokuserer nu stærkt på Stockholm Design Week for at aktivere både store og små aktører inden for både designverdenen og også tilstødende sektorer til sammen at skabe et mindre mødelokale i Stockholm, hvor vi kan fortsætte med at drive forretning og netværk på trods af Covid-19 Et stort antal lanceringer og udstillinger er allerede planlagt, og både Stockholm Furniture & Light Fair og Formex er vært for begivenheder i byen, siger Sanna Gebeyehu, produkt- og koncept ejer, Stockholm Design Events, Stockholmsmässan.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094