23948sdkhjf

Katrina sænker olieproduktionen

Oliemarkedet er i øjeblikket både usikkert og turbulent, og med orkanen Katrinas ødelæggelser i den Mexikanske Golf, frygter eksperter nu også for alvorlige tab i olieproduktionen.
I går nåede olieprisen op over 70 dollar for en tønde. Det er orkanen Katrina, der har fået prisen til igen at stige. Orkanen har beskadiget 500 boreplatforme i den Mexikanske Golf, og eksperter vurderer, det kan betyde tab af en produktion på 1,5 millioner tønder olie om dagen i flere måneder, skriver Berlingske Business.

- Prisstigningerne illustrerer, hvad der sker, når der er så lille en buffer som nu. For der er ikke rigtig nogen, der kan tage over, når så stor en del af produktionen forsvinder, siger Danske Banks olieekspert, Arne Lohmann Rasmussen, til avisen.

Der er dog ikke tale om en global krise – i alle tilfælde ikke endnu. Verdens olielagre er stadig fyldte og kan følge med efterspørgslen. I det kommende år forventes olieforbruget imidlertid at sige 2,1 procent, og det er her, eksperterne er i tvivl om, hvorvidt produktionen vil kunne følge med.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078