23948sdkhjf

Vild måned i Vildbjerg: Salgsrekord hos Kvik

En kombination af milliarder af udbetalte feriepenge og et forår med hjemmet som epicenter har for alvor skubbet til køkkendrømmene hos danskerne.

Hele detailbranchen har vind i sejlene disse dage, men for Kvik tog salget allerede fart i løbet af sommerferien, med september som den helt store kulmination.

–  Vi havde det bedste salg nogensinde i september. Den første weekend havde vi traditionen tro åbent hus, og vi har ikke haft så mange besøgende til et åbent hus i syv år. Det er helt vanvittigt. Vi ligger vandret døgnet rundt for at sikre den leveringstid på 14 dage, som vi garanterer alle vores kunder, siger country manager Jesper Nielsen.

Svært at finde god arbejdskraft

På grund af den store succes søger kæden derfor også køkkenrådgivere. Men det er ikke nogen nem opgave at finde kvalificeret arbejdskraft.

–  Vi havde egentlig forventet, at der ville være masser af dygtige sælgere derude, fx fra rejse- eller hotelbranchen. Vi er vant til at lære op i det tekniske omkring køkkener, så den del skal vi nok finde ud af. Men det svære er at finde nogen, der er passionerede og kan sætte sig i kundens sted. Det er jo supervigtigt, når man skal ud og investere en månedsløn eller mere i et køkken, siger Jesper Nielsen.

Bæredygtigt køkken hitter

Det er primært ét køkken, der ifølge køkkenproducenten har taget danskerne med storm. I begyndelsen af september lancerede Kvik et nyt design med låger beklædt i genanvendt plast og FSC-certificeret træ. Ombra, som serien hedder, er den bedst sælgende nyhed i Kviks historie, og hver uge bliver der alene i Danmark givet tilbud på over 100 af de bæredygtige køkkener.

–  Flere butikker har ovenikøbet solgt over 10 køkkener, før de overhovedet fik Ombra ind i udstillingen. Det har vi aldrig prøvet før. Designet spiller selvfølgelig også en rolle, men der er ingen tvivl om, at folk er begejstrede for at købe nyt køkken med grøn samvittighed. Og så er det jo også bare en god fornemmelse i maven, at ens arbejdsplads tænker på miljøet, siger Jesper Nielsen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078