23948sdkhjf

Novopan fortsætter fremgangen

Efter to år med underskud er der nu igen sorte tal på bundlinjen. 2010/11-omsætningen blev den højeste i tre år.
2010/11 blev et regnskabsår med fremgang på både top- og bundlinje hos Novopan Træindustri, der fremstiller spånplader til møbel- og køkkenindustrien samt byggeriet.

Af den nyligt offentliggjorte årsrapport fremgår det, at nettoomsætningen er øget med mere end 60 mio. til knap 440 mio. kr. Det har banet vej for en kraftig forbedring af den primære drift, hvor resultatet er vendt fra et minus på -7,8 mio. kr. til et plus på 6,1 mio. kr.

På bundlinjen er resultatet et overskud på 0,19 mio. kr. – en fremgang på næsten 13 mio. kr. i forhold til 2009/10.

Stabile markeder
- Efterspørgslen på møbler, køkkenelementer og andre væsentlige anvendelsesområder for virksomhedens primære produkter stabiliserede sig på samme niveau som i slutningen af det foregående år. Forbruget af spånplader i Danmark har været uændret i hele perioden. Det samme gør sig gældende i de omkringliggende lande, og det har bidraget til en stabilisering af markedssituationen, skriver Novopan i sin ledelsesberetning.

Her påpeger man dog også, at produktionen af spånplader har været mindre end året før på grund af vanskelige vilkår i vinterperioden.

Forventer væsentligt bedre resultat i 2011/12
Med henblik på det nye regnskabsår, der blev indledt den 3. oktober, betegnes de overordnede rammevilkår og afsætningsmuligheder som usikre.

Novopan forventer dog at kunne fastholde efterspørgsel og afsætning på samme niveau som i 2010/11, mens resultatet forventes at blive ”væsentligt forbedret i forhold til det foregående år”.

Der er desuden budgetteret med et samlet investeringsniveau, der er højere end de 20,6 mio. kr. i 2010/11.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096