23948sdkhjf

Vinduesindustrien udvider bestyrelsen

Med et halvt års forsinkelse kunne brancheforeningen Vinduesindustrien sidste fredag afvikle årets generalforsamling på et virtuelt møde. Her blev bestyrelsen vedtaget udvidet fra fem til syv medlemmer, og fremtidens fokusområder taget under behandling.

Ud over de to siddende bestyrelsesmedlemmer, som var på valg og som begge modtog genvalg, havde et enkelt bestyrelsesmedlem valgt at trække sig efter mange års engagement. Dermed var der tre ledige pladser i bestyrelsen, og her trådte Jens Sørensen, Outline, Henrik Kjeldsen, Rationel og Mikael Søgaard, Idealcombi ind.

De tre nyvalgte medlemmer slutter sig således til Claus Arberg, Hvidbjerg Vinduet, Henrik Eriksen, STM Vinduer, Kaj Bundgaard, Krone Vinduer og Frank Petersen, AP Facader.

– Set i lyset af den konsolidering, der sker både i branchen og indenfor branchens organisationer, virker det logisk at også Vinduesindustrien konsoliderer sig og udvider sin bestyrelse. Med udvidelsen afspejler bestyrelsen både de små, mellemstore og store vinduesproducenter, samtidig med at alle materialer er repræsenteret, lød det fra formanden, Claus Arberg, Hvidbjerg Vinduet.

Fremtidens fokusområder er bæredygtige og indbrudshæmmende

Og der bliver nok at forholde sig til for den nye bestyrelse, når den konstituerer sig ved det førstkommende bestyrelsesmøde.

Læs også: Velfac og Rationel slår pjalterne sammen bag gardinet

– Foruden konsolidering hos flere aktører indenfor byggesektoren sker der meget i forhold til vinduer i denne tid, hvor krav om bæredygtighed i byggeriet kun går en vej, nemlig mod endnu bedre udnyttelse af energien i bygningerne, på byggepladsen og under fremstilling af byggevarerne, sagde Claus Arberg under formandens beretning.

For eksempel udløber overgangsperioden for de nye lovkrav til vinduers energieffektivitet den 1. januar, og efter den dato skal alle nye vinduer som minimum være energineutrale – både når de er til nybyggede huse og til udskiftning i eksisterende bygninger.

Samtidig er der indført en ny, frivillig bæredygtighedsklasse i bygningsreglementet, som stiller høje krav til dokumentation af byggevarernes energidata. Men også emner som indbrud og tilførsel af frisk luft til boligen er noget af det, der er og fortsat vil være fokus på, og som involverer vinduer, lyder spådommen fra vinduesbranchen.

Før og efter corona

Under formandens beretning blev medlemmerne også præsenteret for branchens omsætningstal i 2019 fordelt på salg i Danmark og i udlandet. Og det så jo ganske fornuftigt ud, den gang i januar, hvor tallene blev indberettet af foreningens medlemmer.

Men billedet kommer til at rykke sig noget, næste gang Vinduesindustrien holder generalforsamling, hvilket man håber at kunne gøre til foråret.

– På den ene side oplever vi en markant øget interesse i Danmark for energirenovering af boligen og herunder måske udskiftning af de gamle vinduer. Men på den anden side oplever vi også, at salget især i Storbritannien er gået tilbage de senere år, og med coronakrisen har det været svært at opdyrke nye markeder i løbet af 2020, konstaterede Claus Arberg i sin beretning over 2019.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.143