23948sdkhjf

Svære tider for Bodilsen Holding

Halvårsrapporten fra Bodilsen Holding viser en markant nedgang. Resultatet får koncernen til for alvor at nedjustere forventningerne.
For møbelkoncernen Bodilsen Holding er det i øjeblikket op ad bakke. Virksomheden kommer ud af første halvår med et fald i nettoomsætningen på 16,6 procent i forhold til samme periode sidste år. Nedgangen i omsætningen skyldes primært, at afsætningen til det engelske marked har været ca. 20 % lavere grundet en generel afmatning, samt den generelle konkurrenceevne på møbler i massiv træ er under stærkt pres fra østeuropæiske og asiatiske
producenter.

Resultatet af den primære drift er et underskud på 41,0 millioner kroner. Det primære driftsresultat er påvirket af den lavere omsætning samt de i perioden afholdte omkostninger til sammenlægning, specialisering og effektivisering af produktionen.

Resultatet for første halvår har endvidere været præget af indkørings-omkostninger af nye produkter samt store udviklings- og designomkostninger for at tilpasse produktsortiment til den ændrede efterspørgsel hos kunder og forbruger ”for et mere moderne design” af fyrretræsmøbler. Handelshus i Kina er i perioden blevet opbygget og er nu fuldt operationelt. Der er allerede etableret gode kontakter, som forventes at få en positiv effekt på det resterende år.

Underskuddet får Bodilsen Holding til at revidere sine forventninger til hele året. Resultatet af den primære drift forventes nu at bliver et underskud på 15-20 millioner kroner mod det tidligere forventede primære resultat på 20 millioner kroner.

Kilde: Fondsbørsmeddelelse fra Bodilsen Holding, den 23. august 2005. http://www.bodilsen.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078