23948sdkhjf

Byggecentrene red med på coronaens første bølge

Mens 2019 blev et år med begrænset fremgang i landets byggecentre, har coronapandemien i den grad genstartet festen. Ifølge brancheforeningen Danske Byggecentre var væksten i den samlede branche i årets to første kvartaler på 8-10 pct.

- Modsat mange andre brancher, så har vi jo haft en fordel af at folk har været sendt hjem og ikke har kunnet rejse, hvilket har haft en positiv effekt på hele branchen og således også hos os, lyder det fra Klaus Hadsbjerg, adm. direktør i Bygma A/S, der fortæller, at Bygma i september ligger "vældig fint" i forhold til sidste år.

- Vi ligger stadig en del over niveau, men det er på vej mod mere normale tilstande, hvilket også er forventeligt, for de terrasser og badeværelser, der er blevet lavet over sommeren, har vi jo ikke glæde af længere, fortæller han.

Den udvikling kan man genkende hos Davidsens Tømmerhandel, hvor adm. direktør Henrik Clausen også kan berette om et fortsat højt aktivitetsniveau.

- Vi er stadig inde i en positiv udvikling, men det er klart, at der ikke er samme run på som i foråret, når vi taler om de private kunder; ser vi på de professionelle, er vi til gengæld i efterårets højsæson, og det kan vi godt mærke, så for nuværende er der ingen tegn på nedgang der, fortæller han.

Sæson for indendørsarbejder
Også discountbyggemarkedet Jem & Fix og sjællandske Johannes Fog melder om markant coronafremgang, og hvor førstnævnte udelukkende har fokus på de private kunder, peger man hos regionale Johannes Fog på, at hjemsendelserne også har haft betydning for salget til det professionelle segment.

- De professionelle har også fået et løft på grund af de mange private, som gerne ville have arbejde udført i hjemmet, forklarer Fog-direktør Carsten Ludvig, der også oplever, at aktiviteten efterhånden nærmer sig et mere normalt leje.

- Det er stadig højere end normalt men en smule for nedadgående, hvilket selvfølgelig også hænger sammen med sæsonen; når det bliver efterår og regnvejr, er det udendørs arbejde i hvert fald slut for mange, fortæller han og bakkes op af Bygma-direktøren.

- Nu er det i højere grad indendørsprojekter, man kaster sig over, og de er tit mindre materialetunge, forklarer Klaus Hadsbjerg.

Læs mere fra brancheanalysen:
Festen sat på pause i danske byggecentre
Danske byggecentre ser ind i en uklar krystalkugle

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093